F-16-os vadászgépek a Tátra felett? Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/03/21
Hirdetés

 

 

Adam Małysz, a lengyelek legendás síugrójának visszavonulása alkalmából március 26.-án a világ élvonalához tartozó síugrók részvételével speciális síugróversenyt rendeznek Zakopanéban, a Krokiew sáncon. A célbaugró-versenyen ezúttal nem az ugrások hossza, hanem annak pontossága dönti el a helyezéseket.

 

 

A szervezők Małysz búcsúfellépése alkalmából azzal a kéréssel fordultak a Tátrai Nemzeti Park (TPN) igazgatóságához, hogy erre a nem mindennapi eseményre engedélyezzék F-16-os vadászrepülőgépek elrepülését a síugrósánc felett.

 


 

Az engedélyre azért van szükség, mivel a sánc már a nemzeti park területén található. A TPN igazgatósága azonban nem járul hozzá a vadászgépek berepüléséhez a nemzeti park területére, mivel a gépek által okozott zaj jelentősen megzavarná a vadon élő állatok nyugalmát. A TPN igazgatóhelyettese elmondta, hogy korábban már a honvédség illetékes szerveitől is kaptak erre vonatkozó felkérést, amit szintén elutasítottak. Ezek után kérdéses, hogy a szervezők elvetik ezt az ötletet, vagy pedig csak Zakopane felett fognak repülni a gépek, ahol ezt semmi sem tiltja.

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés