Megtalálhatták a három hete eltűnt hegyifutó holttestét Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2016/10/26
Hirdetés
A lengyel Tátrai Önkéntes Mentőszolgálatot (TOPR) hegyimentői október 25-én reggel folytatták a Lengyel-Tátrában október 4-én eltűnt fiatal lengyel turista, Jerzy Krzemiński felkutatására az eltűnés után azonnal elindított, majd a gyorsan romló időjárási körülmények (intenzív havazás, hirtelen megnövekedett lavinaveszély) miatt kényszerűségből félbeszakított mentőakciót. A fiatalember valószínűleg hegyi futóedzés közben tűnt el, valahol a Kis-réti-völgy (Dolina Małej Łąki), a Palánkos-völgy (Dolina Strążyska), a Tölcsér-völgy (Dolina Lejowa), a Giewont és a Vörös-hegyek (Czerwony Wierch) közötti területen. A korábbi keresőexpedíciók, annak ellenére, hogy 35 fős mentőcsapat végezte azokat, nem jártak sikerrel. Most, miután kissé elolvadt az október elején lehullott jelentős mennyiségű hó, a hegyimentők folytatták az eltűnt keresését, mégpedig a Kis-réti-völgy és a Vörös-hegyek területére összpontosítva.

 

Mint kiderült, pontosak voltak a keresők információi, mivel 25-én reggel a Kis-réti-völgyben a helikopter fedélzetéről a hegyimentők megpillantották egy férfi holttestét. Minden valószínűséggel az október 4-én délután könnyű futóruházatban eltűnt 28 éves zakopanei fiatalember holttestét találták meg, ezt azonban csak az elvégzendő orvosi vizsgálatok fogják megerősíteni.

 

Szomorú aktualitás, hogy az eltűnt fiatalember baráti és sporttársai a múlt hét szombatján, október 22-én egy közös futással egybekötött megemlékezést tartottak a fiatalember emlékére a Wiktorówkin található Javorinai Szűzanya kegyhelyen, ahol szentmisét is bemutattak a fiatal sportoló emlékére.

 

 

Hirdetés
Hirdetés