Kovács Ádám nyerte a Gerlach futóversenyt! Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/09/09
Hirdetés

 

 

Szép magyar siker született az idén 19. alkalommal megrendezett Gerlach hegyi futóversenyen a Magas-Tátrában, augusztus utolsó szombatján. Ezen a versenyen Gerlachfalváról Tátraszéplakon át a Sziléziai házig kellett felfutni az indulóknak, a 8,4 km-en 879 méter szintkülönbséget leküzdve. A verseny rajtjánál 165 futó (közöttük 36 női versenyző) sorakozott fel Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból és Magyarországról.

 

A futók felkészültségét jól mutatja, hogy mindössze négyen adták fel a versenyt, 161-en sérülés nélkül célba érkeztek. A rendezvényt gyönyörű, napsütéses időben sikerült megrendezni, amelynek a nézők valamivel jobban örültek, mint a futók. Mind a férfi, mind pedig a női kategóriában elindult a tavalyi győztes, akiket idén is az esélyesek közé soroltak, de ezúttal másképpen alakultak a dolgok.

 

A férfiak versenyét nem kis meglepetésre a 26 éves magyar Kovács Ádám nyerte meg, 43:21,9-es időeredménnyel. Második helyre szorult a tavalyi győztes, a 36 éves Martin Bajčičák, 43:53,5-ös idővel, míg a harmadik helyen a 34 éves lengyel Andrzej Dlugosz 44:55,2-es idővel.
A női versenyt a 29 éves cseh Klára Moravcová nyerte meg 55:35,4-es időeredménnyel. Második helyen a korábbi futóvilágbajnok lengyel Izabela Zatorska végzett 57:03,9-el, míg harmadik lett a szlovák Katarína Drahovská 1:02:13,2-es idővel.
Gratulálunk a győzteseknek és a helyezetteknek, különösen honfitársunknak, Kovács Ádámnak a férfiak versenyén elért I. helyezéséhez!
Kapcsolódó bejegyzés: Tátra Kupa hegyi futóverseny
Forrás és fotó: https://poprad.korzar.sme.sk
Hirdetés
Hirdetés