Tátra Kupa hegyi futóverseny Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/07/11
Hirdetés

 

 

A Tátra Kupa hegyi futóverseny-sorozatba három, Tátraváros által támogatott, a versenynaptárba bejegyzett, évente megrendezésre kerülő hegyi futóverseny tartozik. Ezek a Zöld-tó futóverseny (Beh na Chatu pri Zelenom plese), a Still János emlékverseny (Stillov memoriál), valamint a Gerlach hegyi futóverseny (Horský kros Gerlach). Mindhárom verseny egyben a Szlovák Kupa hegyi futóverseny-sorozat része is.

 

A szervezők ezúttal is a hagyományokhoz, a résztvevők létszámához és eredményeihez méltó versenyeket szeretnének rendezni. A Tátra Kupa egyfajta bónusz a mindhárom versenyen saját kategóriájában jó eredményeket elérő versenyzőknek. Valamennyi versenyt 10 kategóriában (két junior, négy női és négy férfi) rendezik meg.

 

A Tátra Kupa első futama a 2012-ben 7. alkalommal megrendezett Zöld-tó futóverseny volt június 17-én. Ezen a versenyen a résztvevőknek 7,7 km távon 660 m. szintkülönbséget kellett legyőzniük. A második futam a 13. alkalommal megrendezésre kerülő Still emlékverseny, amely július 21-én kerül megrendezésre. Itt Alsóerdőfalváról (Nová Lesná) aszfaltozott úton kell e versenyzőknek felfutni a Tarajkára, 9,57 km távon 533 méter szintkülönbséget leküzdve.
A harmadik verseny az idén 19. alkalommal megrendezésre kerülő Gerlach hegyi futóverseny lesz augusztus 25-én. Ezen a versenyen Gerlachfalváról Tátraszéplakon át a Sziléziai házig kell felfutni, 8,4 km-en, 879 méter szintkülönbséggel.
A Tátra Kupa összetett versenyében csak azokat a sportolókat veszik figyelembe, akik mindhárom versenyen részt vesznek. A versenyzők mindhárom versenyen értékelőlapot kapnak. A Tátra Kupa értékelésére az utolsó futam után a Hotel Hubert szállodában kerül majd sor, ahol valamennyi kategória összetett versenyének első három helyezettje lesz díjazva. Kategóriától függetlenül a legjobb férfi és női versenyző egyhetes üdülést nyer egy csorbatói apartmanban 330 € értékben. Az egyes kategóriák győztesei egy hétvégi tartózkodást nyernek ugyanabba az apartmanba, 220 € értékben. A kategóriák dobogósai limitált szériában készült, a verseny logójával ellátott pólókat kapnak ajándékba. A versenysorozat fő támogatója Tátraváros önkormányzata.
Hirdetés
Hirdetés