Mától lezárják a Sas út egy részét és egy újabb felvezető utat - Frissítés! Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2022/07/01
Hirdetés
A Tátrai Nemzeti Park (TPN) tájékoztatása szerint július 1-jén, pénteken a Sas út (Orla Perć) egy részén és a Kulczyński-vályúban (Żleb Kulczyńskiego) megkezdődik a láncok és más mesterséges segédeszközök cseréje. A felújítások miatt az alábbi útvonalakat további értesítésig lezárják: a Sas út (Orla Perć) a Zerge-csorbától (Kozia Przełęcz) a Zerge-hegyen (Kozi Wierch) és a Buczyna-völgyi-csorbán (Przełączka nad Buczynową Dolinką) át a Déli-Gránát-csúcsig (Zadni Granat) tartó szakaszát. Ezzel egyidejűleg lezárják a Kulczyński-vályúban (Żleb Kulczyńskiego) vezető fekete jelzésű ösvényt is. A nemzeti park emlékeztet arra, hogy a Lengyel-Öt-tó völgyéből (Dolina Pięćiu Stawów) a Zerge-hegyre vezető fekete jelzésű turistaút szintén le van zárva, ami azt jelenti, hogy a Zerge-hegy péntektől turisták számára teljesen elérhetetlen lesz.
A nemzeti park saját oldalán olvasható információ alapján a mesterséges segédeszközök cseréje időjárástól függően 3-5 napot vesz igénybe, az útvonal ismételt megnyitásáról értesíteni fogják a turistákat, addig is elnézést kérnek a kellemetlenségekért.

Frissítve 2022. június 4-én:
A kedvező időjárási feltételeknek köszönhetően a tervezett felújítási munkákat a hét végén elvégezték, így mától, június 4-től ismét járható a Sas út fenti szakasza és a Kulczyński-vályúban vezető fekete jelzésű ösvény!

Hirdetés
Hirdetés