Szandálban sétáló turisták a havas Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2022/06/09
Hirdetés
Rohamosan közeledik a nyár, és ezt néhány, a lengyel hegyvidékekre érkező turista is megérezte, akik sajnos nem vették figyelembe, hogy a magasabban fekvő régiókban még vastag hóréteg található. Az elmúlt héten a FORUM lengyel fotóügynökség tagja örökítette meg ezt az abszurd helyzetet. Marcin Szkodziński a hétvégén járt a Tátrában, ahol meglehetősen jellegzetes látványban volt része. A fotóriporter rengeteg olyan turistát látott, akik teljesen felkészületlenül sétáltak a hegyi ösvényeken.
Sokszor írtunk már arról, hogyan kell felkészülni egy fotóstúrára a hegyekben, ami valójában nem sokban különbözik egy turista expedíciótól. Karol Nienartowicz magashegyi fotós többször is rámutatott, hogy elengedhetetlen a megfelelő ruházat, amely egyáltalán nem hasonlít ahhoz, amit a FORUM fotóügynökség riportere megörökített a Tátrában.

A képeken rövidnadrágban, vékony ruhában, sőt... szandálban is láthatók az emberek! Ezek a ruhák semmiképpen sem alkalmasak egy tavaszi magashegyi túrára, különösen azért, mert sok helyen még mindig havasak az utak. Elég egy pillanatnyi figyelmetlenség, és a katasztrófa máris bekövetkezik.
Annak ellenére, hogy a TOPR 2022. május végén a nyári időszakra felfüggesztette a lavina előrejelzést, a Tátrában még mindig nagyon könnyű kicsúszásos balesetet szenvedni. Ha nem megfelelő az öltözékünk, és a bakancsunk sem tapad elég jól, egy pillanat alatt sok dolga lehet a hegyimentőknek, ha segíteni akarnak nekünk.
A szakértők tanácsai továbbra is ugyanazok: ha a hegyekbe indulunk, ne felejtsünk el jó lábbelit viselni, a hátizsákba csomagoljunk kabátot, vigyünk magunkkal csokoládét, jelezzük valakinek, hogy elindultunk és hogy mikor szándékozunk visszatérni, de mindenekelőtt vigyázzunk magunkra.







Forrás és fotók: https://fotoblogia.pl

Hirdetés
Hirdetés