„Visszafordultam” – avagy időnként el kell engedni a csúcsot Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2021/12/10
Hirdetés
Egy rövid elgondolkodtató
videó a visszafordulásról és arról, hogy a magashegyekben időnként módosítani kell a terveinket. 
Előkészületek, a régóta várt indulás, az elköltött pénz, a korai ébredés, erőfeszítés az ösvényen... aztán mondjunk le a csúcsról?  A döntés, hogy a cél előtt visszaforduljunk, mindig nehéz, de gyakran az egyetlen helyes lépés. Mindenki egyetért abban, hogy jobb időben elengedni a csúcsot, és újra eljönni, mint ha nem lesz alkalom újra megmászni.

A videó szövege magyarul:
„A hegyek gyönyörűek, szépségükkel és erejükkel elvarázsolnak minket. Bár minden hegy más, a maga nemében mnidegyik tökéletes, de a hegyek veszélyesek, és nekünk alázatosnak kell lennünk velük szemben. A hegyek testileg, szellemileg és lelkileg is feltöltenek. Minden találkozással kötelék szövődik ember és hegy között, amelyhez egyre több tapasztalatra van szükség. A hegyek lenyűgöznek, de tiszteletet is ébresztenek.
A hegyek megmutatják nekünk, milyen kicsik vagyunk mi emberek a hatalmas világegyetemben. Megmutatják gyengeségeinket és határainkat. Azért megyünk a hegyekbe, hogy megtapasztaljuk a szabadságot és élvezzük az életet.
Senki sem a biztos halál tudatával megy a hegyekbe, de minden alkalommal kockázatot vállalunk, amellyel szembe kell néznünk.
A hegyek bár hallgatagok, figyelmeztetnek minket, és választási lehetőséget adnak.
Amikor a természet csendje azt mondja, hogy „ne menj tovább”, rajtad áll, hogy mit kezdesz vele – neked kell eldönteni. Nem egyszer hallgattam rá, és visszafordultam.
Rajtad múlik, hogy megszakítod-e életed fonalát, vagy épségben hazatérsz.”

Hirdetés
Hirdetés