Esküvő a Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2021/08/30
Hirdetés
A Tátra lengyelországi részén vannak olyan helyek, ahol a Tátrai Nemzeti Park (TPN) igazgatójának engedélyével lehetőség van anyakönyvvezető részvételével esküvőt tartani. Sok podhalei pár, akik úgy döntöttek, hogy kimondják a boldogító igent, egy több napos, jellegzetesen helyi stílusú, fényűző esküvőről álmodnak. Kevesen tudják azonban, hogy álmukat egy másik, nem triviális dimenzióval is ki lehet egészíteni – egy esküvői szertartással a Tátrában.
A Tátrai Nemzeti Park tájékoztatása szerint több kijelölt helyszínen is lehet anyakönyvvezető részvételével esküvőt tartani. Ehhez a park igazgatójának írásos engedélye szükséges, amelyet a kérelem benyújtása után adnak ki (a kérelmet elektronikusan is be lehet nyújtani, a link elérhető a Tátrai Nemzeti Park honlapján a Kapcsolat/ügyintézés/elektronikus benyújtás menüpont alatt).

A nemzeti parkban a következő helyeken lehet házasságot kötni:
- Chochołowi-völgy (Dolina Chochołowska) – Chochołowi-tisztás (Polana Chochołowska) – az IMGW (meteorológiai állomás) kertjénél, a menedékház mellett
- Kościelisko-völgy (Dolina Kościeliska) – Fenyves-tó (Smreczyński Staw)
- Palánkos-völgy (Dolina Strążyska) – Palánkos-tisztás (Polana Strążyska), a padoknál
- Lengyel-Sebes-völgy (Dolina Bystrej) – Kalata-rét (Polana Kalatówki) – a morénán, a menedékház közvetlen közelében
- Gáspár-csúcs (Kasprowy Wierch) – a harangnál (az IMGW épülete mellett)
- Ruszin-tisztás (Polana Rusinowa) – a tisztáson, a padok mellett
- Halastavi-völgy (Dolina Rybiego Potoku) – a Halastó (Morskie Oko) felett, a Boldogságos Szűz Mária visszatérése kápolnája mellett.
 
A Tátrai Nemzeti Parkban az esküvői szertartás helyszínének rendelkezésre bocsátásáért fizetendő díj 2000 PLN. A nemzeti park felhívja a figyelmet, hogy az esküvői szertartás engedélyezése mellett nem ad ki engedélyt a nemzeti parkba való belépésre esküvői összejövetelek céljából.
Forrás és fotó: https://portaltatrzanski.pl

Hirdetés
Hirdetés