Szemétszedésért ingyen kávé és egyéb jutalom a menedékházban Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2020/08/05
Hirdetés
A Głodówka menedékház (Schronisko Głodówka) szokatlan kezdeményezéssel fordult a tátrai turistákhoz. „Szeretnénk népszerűsíteni a Tátrai Nemzeti Park (TPN) területén való túrázáshoz történő megfelelő hozzáállást. A hegyek emberei vagyunk, a Tátra az otthonunk. Tőlünk, emberektől függ, hogy a nemzeti park tisztaságának fenntartását a Tátra minden látogatója önként vállalt feladatának tekintse a Tátra turistaútjain tett minden túrája során” – írják a kampány szervezői. „A résztvevők számára ingyenes parkolást biztosítunk a Głodówka menedékháznál, tisztítószert, zsákot és védőkesztyűt, az ambiciózusabb résztvevőknek pedig egyéb jutalmat biztosítunk a menedékházban” –teszik hozzá.

A szabályok egyszerűek:
✔️ Vegyünk fel egy takarítócsomagot Głodówka menedékháznál.
✔️ Szedjük össze a nemzeti park területén talált hulladékot
✔️ Fotózzuk le magunkat szemétszedés közben, ezzel is jó példát mutatva másoknak
✔️ Töltsük fel a fotó a közösségi oldalra és jelöljük meg rajta a menedékházat, majd az összeszedett hulladékot a speciális csomagolásban vigyük a Głodówka, a Halastavi menedékházba vagy Wiktorówki kápolnához.
✔️ Minden zsák szemétért vagy valami érdekesebb hulladékért egy finom kávé vár ránk a Głodówka menedékházban, kilátással a Tátra legszebb panorámájára, vagy belépési lehetőség a Halastavi menedékház általában nem hozzáférhető, a Halastóra néző erkélyére.
✔️ A Głodówka vagy a Halastavi menedékházat megjelölve posztoljunk az eseményről a Facebookon.

„A résztvevők számára további díjakat, jutalmakat is terveznek, pl. belépő a Tyrolka siklópályára, kerékpárkölcsönzés, vagy egy festői útvonalon vezetett sétát a menedékháztól a nemzeti park bejáratig, a Halastóhoz vezető út elején található parkolókhoz” – olvasható a felhívásban.
Forrás és fotó: https://tatromaniak.pl

Hirdetés
Hirdetés