On-line parkolójegy a Bialkai-szénégető parkolóban Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2020/06/10
Hirdetés
A Tátra Nemzeti Park bejelentette, hogy elindítja az első e-parkolójegy értékesítő szolgáltatás tesztelését a Lengyel-Tátrában. A tesztelés helyszíne nyilvánvaló volt – a Halastóhoz (Morskie Oko) vezető turistaút kezdetén található Białkai-szénégető (Palenica Białczańska) parkolója. Ennek oka az, hogy ez a parkoló nyitja meg a kaput a turisták számára a Halastó felé, amely az egész Tátra egyik legszebb pontja, ennek köszönhetően ez a legzsúfoltabb parkoló.
Hogyan működik majd a foglalási rendszer? A TPN szerint a következő napra történő vásárlás az érkezés előtti napon legkésőbb 18:00-ig lehetséges. A foglalás igénybevételének feltétele a parkolóba reggel 8:00 óráig történő megérkezés. A parkolási jegyet ki kell nyomtatni, vagy el kell menteni a telefonra. Ez mindenképpen fontos, mert a parkolóban sokszor problémák vannak a lefedettséggel. A tervek szerint a 400 férőhelyes parkoló kapacitásának felét, vagyis 200 parkolóhelyet lesz lehetőség előzetesen lefoglalni.

A rendszer június 11-én kezdi meg működését, ami Lengyelországban ünnep, így az első nyári hosszú hétvége kezdete, amikor hirtelen megnő a turistaforgalom. A TPN bejelentette, hogy vannak tervek az ötlet fejlesztésére és fenntartására a nyári időszakban.
A turisták nagyon pozitívan fogadták az e-parkolóról érkező információkat, kétségek csak a parkolóba történő érkezés ideje miatt merültek fel, mivel a TPN weboldalán a következő információkat olvashatjuk: „FIGYELEM: Belépés a parkolóba reggel 8:00 előtt. Későbbi érkezés azt jelentheti, hogy nem lehetséges a jármű parkolása!”. Ezzel kapcsolatban a turisták úgy vélik, hogy 8 óra előtt eddig sem probléma a parkolással, tehát ez az egyébként jó ötlet végül is nem oldja meg a Białkai-szénégető parkolási problémáit.
A parkolójegy megvásárolható az alábbi linken: https://tpn.pl, illetve az applikáció okostelefonra letölthető a Play áruházban.
Forrás és fotó: https://portaltatrzanski.pl

Hirdetés
Hirdetés