Kártérítést kérnek a TPN-től, mert rossz irányba mentek le a csúcsról… Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2019/07/22
Hirdetés
Az alábbiakban talán a valaha volt legkomolytalanabb bejegyzést olvashatjuk, melyet a Tátra lengyel oldalán túrázó lengyel turisták osztottak meg egy közösségi portálon. A bejegyzés a Spotted: Bielsko-Biała csoportban jelent meg a Facebookon, írója kapcsolatot keresett egy olyan személlyel, aki tudna neki segíteni, hogy kártérítést kapjon a Tátrai Nemzeti Parktól (TPN). Azt hiszem, felesleges boncolgatni, nézzük, mi áll a bejegyzésben:
„Üdvözlöm! Olyan szervezetet, vagy személyt keresek, aki segítséget nyújt nekem abban, hogy visszaszerezzem a pénzemet a TPN-től. A helyzet a következő: egy héttel ezelőtt barátokkal túráztunk a Halastóhoz (Morskie Oko), ahol mivel jó idő volt, úgy döntöttünk, hogy felmegyünk a Tengerszem-csúcsra (Rysy). 19:00 óra körül érkeztünk meg a csúcsra, majd másokkal együtt szinte azonnal meg is kezdtük az ereszkedést, mert jöttek a felhők, és nem volt semmi kilátás.

Amikor 22:30-kor leértünk, kiderült, hogy Szlovákiában vagyunk, nem pedig a Halastónál. A csúcson nem volt semmilyen jelzés, sem információ arra vonatkozólag, hogy az az ösvény Szlovákiába vezet. Kiderült, hogy onnan éjszaka semmilyen módon nem juthatunk vissza a Halastóhoz, és hogy kb. 60 km-re vagyunk a parkolótól. A szlovák rendőrség, aki segített nekünk felhívni az otthoniakat, nem akart minket visszavinni az autóinkhoz, elvittek egy szállodába, ahol 6 főre fizettünk több mint 1800 zlotyt. Ehhez jött még a taxiköltség a következő napon, valamint a parkolás a Halastó parkolójában, az étkezés, stb., ezekért összesen 2900 złotyt fizettünk. A TPN nem akarja ezt a pénzt nekünk kifizetni, azt mondják, hogy nem az ő hibájukból kerültünk Szlovákiába, miközben még csak nem is jelölik más színnel az útvonalat, mint a szlovákok, és arról sincs sehol semmilyen információ, hogy ez így van. Pedig ha ez így lenne, nem történhetne ilyen, mint ami velünk történt. Amennyiben ki kell fizetniük részünkre ezeket a költségeket, talán gondolnak majd a turistautak jobb minőségére, ezért keresünk olyan embereket, akik esetleg hasonló helyzetbe kerültek a Tengerszem-csúcson, hogy nagyobb csoportban kérjünk anyagi kártérítést, mert így valószínűleg könnyebb lenne visszafizettetni a költségeinket.”
Forrás és fotó: https://tatromaniak.pl

Hirdetés
Hirdetés