Nem szokványos baleset a Halastóhoz vezető úton Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2018/01/04
Hirdetés
A „Kampány a lovak dolgoztatása és elpusztítása ellen” (Kampania przeciwko transportowi i ubojowi koni) elnevezésű lengyel facebook csoport szemtanúkat keres! Aki látta az alábbi balesetet, jelentkezzen a mok@viva.org.pl e-mail címen.
Egy szemtanú elmondta, hogy a fotón látható esemény 2017. december 26-án az ünnep második napján történt. A lovaskocsi hajtója nem hogy nem tájékoztatta a Tátrai Nemzeti Parkot (TPN) arról, hogy menet közben összerogyott egy ló, de miután a ló ismét felállt, visszafogta a kocsi elé, és a turistákkal teli lovaskocsi tovább folytatta útját.
A TPN egyik alkalmazottjával folytatott telefonbeszélgetésből kiderül, hogy a nemzeti park sajnálatos módon semmit nem tud az esetről, így a ló jelenlegi egészségi állapotáról sem. A közösségi oldalon megtalálható állatvédő csoport igyekszik megtudni a részleteket, amelyről további tájékoztatást ígértek. Az eset tisztázása érdekében kérelemmel fordultak a nemzeti parkhoz, valamint értesítették az esetről a bűnüldöző szerveket, melyektől szintén az ügy tisztázását kérik. Kérelmükben azt is tisztázni szeretnék, miért húztak a lovak kerekeken guruló kocsikat a szánok helyett, amelyek sokkal könnyebbek, és amelyeken kevesebb turista szállítható?
A csoport egyúttal aláírásgyűjtésbe kezdett a lovaknak a turisták szállításában történő dolgoztatása ellen, amelyhez a következő linken lehet csatlakozni: http://www.petycje.pl

Hirdetés
Hirdetés