Felmászott egy férfi a Giewont keresztjére Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2017/08/21
Hirdetés
A Giewont csúcsát a nyári szezonban több ezer turista keresi fel naponta. Úgy tűnik azonban, hogy a mészkőszikla legmagasabb pontja nem jelenti mindenkinek egyben a túra végét is. A múlt héten, az augusztus 15-höz kapcsolódó hosszú hétvégén egy férfi úgy döntött, hogy felmászik a Giewont csúcsán álló 17,5 méter magas kereszt tetejére. A szemtanúktól származó információk szerint a 25 év körüli férfi három sört ivott meg a kereszt megmászása előtt. A Tátrai Nemzeti Park (TPN) parkőrségének vezetője szerint tettével valószínűleg az ismerősei és a barátnője előtt szeretett volna tetszelegni.
Azzal, amit tett, nem csak a saját, de mások életét is veszélyeztette, hiszen abban az időpontban, amikor felmászott a keresztre, sokan mások, pl. gyerekek is tartózkodtak a csúcson. Az eset szemtanúi a helyi médiának arról is beszámoltak, hogy a fiatal férfi fotózott a kereszt tetején, a felvételen is jól látszik, hogy a kinyújtja a kezét, és valószínűleg szelfit készít.
A nemzeti park őrei az esetről tájékoztatták a határőrséget és a rendőrséget, a férfi azonosítása folyamatban van. „A férfi tettével megsértette a nemzeti park szabályait, ezért akár 1000 złoty pénzbírsággal is sújtható” – mondta a parkőrség vezetője, egyben arra is rámutatott, hogy a Giewont keresztje különleges hely, melyet mindenkinek tiszteletben kell tartani.
 

További videók itt!

Ahogy az az ugyancsak a Giewonthoz köthető alábbi hírből látható, a csúcs sajnos nem csak a túrázni vágyókat vonzza, vannak, akik a meggazdagodás lehetőségét látják a csúcsra tartó turistákban. A nemzeti parktól származó információ szerint a minap egy férfi úgy döntött, hogy kihasználja a csúcsra tartó turistaáradatot, és sört kínált a csúcsra tartó turistáknak. A TPN szabályai szerint a nemzeti park területén tilos az ilyen jellegű tevékenység, ezért az illetőt megbírságolták.

Hirdetés
Hirdetés