Paranormális eltűnések a Tátrában? Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2017/07/10
Hirdetés
A XX. század elejétől napjainkig 40 ember tűnt el titokzatos körülmények között a Tátrában, testüket soha nem találták meg. A szlovák-lengyel határon dolgozó korábbi határőrtiszt véleménye szerint a megmagyarázhatatlan eltűnések elsősorban a Tátra két régióját érintik. A paranormális jelenségek kutatói szerint a titokzatos eltűnések hátterében természetfeletti erők is állhatnak.
A lengyel Robert Leszniakiewicz 25 éven át dolgozott határőrként a szlovák-lengyel határon. Elmondása szerint hivatali ideje alatt több tisztázatlan körülmények közötti eltűnéssel találkozott. Az ilyen eltűnések leggyakrabban a Vörös-hegyek (Czerwone Wierchy) és a Halastó (Morskie Oko) környékén fordultak elő. Azok közül az emberek közül sokukról, akik ezeken a területeken tűntek el nyom nélkül, a mai napig senki sem tud semmit.

A hegyimentők véleménye szerint előfordulhat, hogy ha valaki egyedül túrázik, a turistaútról letérve megcsúszik, és felülről a törpefenyők közé zuhan, annak testét soha nem találják meg. „Gyakran csak megrágott emberi maradványokat és csontokat találunk” – mondta Andrzek Macias, a TOPR hegyimentője.
Miloš Jesenský, a paranormális jelenségek ismert szlovák kutatója szerint az események hátterében magasabb téridő erők is állhatnak. Bár a legtöbb titokzatos eltűnés a Tátra lengyel oldalán történt, legalább egy ilyenre a szlovákok is emlékeznek. Ahogy Leszniakiewicz elmondta, a múltban a Batizfalvi-tónál életét vesztett három férfi, rejtélyes haláluk még a hegyimentőket is megrémítette. A csoportból mindössze egyetlen nő maradt életben, aki nem tudott logikus magyarázatot adni a trió halálára, és a nyomozóknak sem sikerült magyarázatot találni a férfiak rejtélyes halálának okára.

Forrás: http://www.topky.sk; Fotó: Nagy Árpád
Hirdetés
Hirdetés