Áprilisi tréfa - Új felvonó épülhet a Lengyel-Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2017/04/01
Hirdetés
A turisták részéről folyamatosan érkező igénynek eleget téve a lengyel Tátrai Nemzeti Park (TPN) úgy döntött, hogy eleget tesz a turista-társadalom elvárásainak. A nemzeti park vezetői bejelentették, hogy szerződést írtak alá egy külföldi befektetővel, amely lehetővé teszi a projekt megvalósítását, így már július közepén megkezdődhetnek a Giewont csúcsára vezető, régóta várt felvonó építési munkái.
A tervek szerint a felvonó alsó állomása a Konrád menedékház (Schronisko na Kondratovej Hali) közelében, a Konrád-réten (Hala Kondratowa) lesz, az átszállóállomás a Felső-Konrád-nyeregben (Wyżnia Kondracka Przełęcz), a felső állomás pedig a Giewont (Giewont) csúcsa közelében lesz. A felvonó kabinjai a tervek szerint egyszerre 55 utast tudnak szállítani.

Nem ez lesz azonban az egyetlen változás a Lengyel-Tátra emblematikus csúcsával kapcsolatban. A nemzeti park a mind nagyobb számban érkező turisták igényeihez igazodva étterem és ajándékbolt építését tervezi az Alvó lovagnak is nevezett csúcs közelében. A későbbiekben a Konrád-réten, az alsó állomás közelében exkluzív Spa&Wellness szálloda felépítése is szóba került. Ezeket a híreket hallva nyugodtan kijelenthetjük, hogy évtizedek óta nem történtek ilyen jelentős beruházások a Tátrában. Rossz hír viszont, hogy a felvonó kivitelezési munkái miatt a Konrád menedékháztól a Giewontra, a Konrád-púpra és a Vörös-hegyekre vezető turistautakat idén júliustól jövő év decemberéig a turisták nem használhatják.

Forrás és fotó: http://natatry.pl
Hirdetés
Hirdetés