Párbeszéd a Tengerszemnél: „Jössz, vagy itt hagylak!” Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2016/09/21
Hirdetés
Az alábbi eset, melynek leírását az egyik lengyel site olvasója e-mailben juttatta el a szerkesztőségbe, 2016. szeptember 10-én játszódott le a Lengyel-Tátrában, a Tengerszem (Czarny Staw pod Rysami) partján, a Tengerszem-csúcsra (Rysy) vezető turistaúton. Ezt írta az olvasó:
„Szép időben indultam a Tengerszem-csúcsra, a hajnali indulásnak köszönhetően sorban állás nélkül sikerült feljutni a csúcsra. A lefelé vezető úton azonban már egészen a Tengerszemig tömegek jöttek felfelé velem szemben. A Tengerszemhez érkezve érdekes szituációra lettem figyelmes. A tavat megkerülő turistaúton egy 10 év körüli kislány zokogott kétségbeesetten, mellette az anyja. A kislány kérte az anyját, hogy menjenek le, mert ez túl magas neki, és fél. Az anyja erre dühösen reagálva azt mondta neki, hogy vagy feljön a csúcsra, vagy itt hagyja őt.

Kb. 10 percig figyeltem a kislányt és az anyját, ekkor az anya hirtelen elindult felfelé, mire a kislány még jobban elkezdett sírni. Egy arra járó idősebb férfi azt mondta az anyának, hogy nem tanácsolja a gyereknek, hogy tovább menjen felfelé, mire az anya azt válaszolta, hogy akkor itt hagyja őt.
Ekkor már nem bírtam tovább türtőztetni magam, és azt mondtam a nőnek, hogy mint a gyermek törvényes képviselőjének kötelessége a gyereke mellett maradni. Hallottam a nyomdafestéket nem tűrő választ: „Mit akarsz, Te …, semmi közöd a szülői jogaimhoz!”. A kislány ezután lassan megnyugodott, látva, hogy egyre több arra járó figyel fel a párbeszédre, és folytatta az utat az anyjával.
Számomra a magashegyekben elfogadhatatlan az ilyen szülői viselkedés.”

Forrás és fotó: http://24tp.pl
Hirdetés
Hirdetés