Agresszív és meggondolatlan turisták a Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2016/07/25
Hirdetés
A Tátrába látogató turisták közül sokan elég furcsán viselkednek a hegyek között. A lengyel Tátrai Nemzeti Park (TPN) munkatársainak július közepén két érdekes és szerencsére nem mindennapi esetben is be kellett avatkozni a turisták mozgásába.
Egy alkalommal a Kościelisko-völgyben (Dolina Kościeliska) túrázó szemtanúk jelezték a nemzeti park őreinek, hogy egy a kezében férfi puskát lóbálva halad felfelé a völgy turistaútján. A járőrök azonnal a helyszínre siettek, ahol kiderült, hogy a dán turista a fegyverek és a hadsereg megszállottja. Az is kiderült, hogy hatástalanított fegyverről volt szó, és a turista elnézést kért az általa okozott kellemetlenségekért, azt állítva, hogy nem tudott arról, hogy fegyvert nem lehet bevinni a nemzeti parkba. A parkőrök ezért a felelőtlenségért 200 złoty büntetést szabtak ki rá.

Szintén ezekben a napokban történt, hogy egy pakisztáni származású brit állampolgár saját személyautójával a behajtási tilalom ellenére felment Kuźnicéba, és leparkolt a nemzeti park igazgatóságának épülete elé. Miután a parkőrök kérdőre vonták, vitatkozni kezdett velük, és a biztonsági őrt megpróbálta nekilökni az épületnek. A biztonsági őrök kérésére sem volt hajlandó igazolni magát, ezért a parkőrök a határőrség és a rendőrség segítségét kérték, akik a helyszínre érkezve 100 złoty bírságot szabtak ki az agresszív sofőrre.

Forrás és fotó: http://portaltatrzanski.com
Hirdetés
Hirdetés