Hegyi Klub Ótátrafüreden Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2013/06/25
Hirdetés
A Magas-Tátrában, konkrétabban Ótátrafüred központjában, az egykori Svájci házban (Švajčiarsky dom) május elején megnyitották a turisták előtt a Hegyi Klubházat, amely mindenkinek az érdeklődésére számot tarthat, akik szívesen járnak a hegyekbe. A klub megfelelő hely a pihenésre, az információszerzésre, valamint az ott elérhető szolgáltatások igénybe vételére. Ez az egyedülálló hegyi klub több szervezet együttműködésével, azzal a céllal jött létre, hogy népszerűsítse a Tátrát és a Tátra régiót. A hivatalos megnyitó ünnepségen a hegyek szerelmesei mellett részt vett Ján Mokoš, Tátraváros polgármestere, valamint a város több más vezetője is. A megnyitót egy fotókiállítás megnyitásával kötötték össze, melynek címe „A legjobbak a Tátrából”, és július végéig látogatható a Klubházban.

Az újonnan megnyitott klubház megfelelő helyszínt kínál a turistáknak túra előtt vagy után meginni egy csésze jó minőségű kávét vagy egy jó teát, elfogyasztani egy kis édességet. Naprakész információkat szerezhetünk be itt a hegyekről, az időjárásról, érdekes, a hegyekkel foglalkozó könyveket találunk itt, ezen kívül történelmi és mai turistatérképeket, amelyeket nem csak megnézhetünk, hanem akár ki is bérelhetünk egy hegyi túrához. Ezeken kívül a klubház többféle, ingyenesen elvihető prospektusokkal várja az oda betérő turistákat. Az egyik ilyenben a turista kirándulások lehetséges célpontjait ismertetik, egy másik a sípályákat foglalja össze, egy harmadikban pedig hasznos tippeket kaphatunk, ha az aktív pihenést választjuk. A barátságos klubház nem csak az embereket várja, ide akár négylábú kedvenceinkkel is betérhetünk. A kávé és tea, a hasznos ötletek és tanácsok, vagy más érdekes információk mellett számos szabadtéri programmal kapcsolatban is tájékoztatást kaphatunk. Megköthetjük itt a hegyekbe szóló balesetbiztosítást, és kisebb ajándéktárgyakat is vásárolhatunk. Minden látogatónak rendelkezésére áll az ingyenes WI-FI internetkapcsolat. A hegymászók és turisták biztosan örömmel hallják, hogy a klubházban csomagmegőrző, síléc- és kerékpármegőrző is működik, illetve bérelhetünk helyet nedves ruháink megszárítására. Egy hegyi klubtól talán nem megszokott szolgáltatás, de itt akár fénymásolásra is lehetőség nyílik.
A klub a fentiek mellett teret kíván nyújtani a hegyekkel kapcsolatos érdekes előadásoknak, az outdoor ipar újdonságait bemutató rendezvényeknek, beszélgetéseknek, vitafórumoknak, valamint művészi alkotások bemutatásának, különösképpen a Tátrát érintő témákban. A következő hónapokban több érdekes eseményt, workshopot, kiállítást, valamint on-line követhető internetes vitaestet is terveznek. Ebben a vitaműsorban a meghívott vendégek megvitatják többek között a tátrai helynevek eredetét és jelentését, valamint a magashegyi turisztika és a természetvédelem aktuális kérdéseit a Tátrai Nemzeti Parkban, illetve más, a hegyekhez kapcsolódó témákat. A másik érdekesnek ígérkező esemény, amelynek a klub ad otthont, az ezúttal 3. alkalommal megrendezésre kerülő Tátrai fotómaraton lesz, amelyre kora ősszel, szeptember 21-én kerül sor.
A Hegyi Klub megálmodói bíznak benne, hogy a klubház remek menedék lesz mindazoknak, akik szeretik a természetet, és egyediségével, egyedülálló kínálatával a hegyekben túrázók fontos segítője lesz. Aki arra jár, nyugodtan álljon meg egy pillanatra, és személyesen is győződjön meg az itt leírtak valóságtartalmáról. A Hegyi Klubház elérhetősége: http://horskaklubovna.sk

Hirdetés
Hirdetés