Feloldották a téli korlátozást a Lengyel-Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2013/06/01
Hirdetés
A Tátra déli oldalához hasonlóan a Lengyel-Tátrában is van téli zárlat, ám ez jóval kisebb területre koncentrálódik, mint a szlovák oldalon. Az ottani előírások szerint korábban december 1. és május 31. között az alábbi három turistaúton tiltott volt a túrázás:
1. A Lengyel-Öt-tó völgyéből (Dolina Pięciu Stawów Polskich) a Mormota-halmon át (Świstowa Czuba) a Halastóhoz (Morskie Oko) vezető kék jelzés. 
2. A Gombás-nyeregtől (Przełęcz w Grzybowcu) a Felső-Konrád-nyeregbe (Wyżnia Kondracka Przelęcz) vezető piros jelzés.
3. A Lengyel-Toman-völgyben (Dolina Tomanowa Polska) a Keskeny-csorbába (Chuda Przełączka) vezető zöld jelzés a Felső-Toman-tisztástól (Wyżnia Tomanowa Polana).

Ezeken túl május 1. és november 1. között ismét látogatható a Fagyos-barlang (Mrożna Jaskinia) a Kościelisko-völgyben.
A Tátrai Nemzeti Park (TPN) honlapját olvasva viszont ma már azt láthatjuk, hogy ez a korlátozás már csak május 15-ig van érvényben, vagyis ezt a három turistautat már május 15-től használhatják a turisták. Nem tudom, mikor változtatták meg ezt az időpontot, sehol nem olvastam erről semmilyen hírt, de mivel a nemzeti park hivatalos oldalán szerepel, tényként kell elfogadnunk azt. Ami azt is jelenti, hogy mostantól december 1-ig az esetleges időszakos korlátozásokat nem számolva akadály nélkül túrázhatunk a Lengyel-Tátra kijelölt turistaútjain.
Forrás: http://tpn.pl
Hirdetés
Hirdetés