A szállóvendégek ingyen utazhatnak a tátrai villamoson Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/05/21
Hirdetés

A Tátra-kártya (Tatry Card) legújabb kedvezményeként a nyári szezonban a kártya tulajdonosai tátrai tartózkodásuk idején ingyen utazhatnak majd a tátrai villamos és a csorbai fogaskerekű vonalain. Ennek feltétele legalább 2 napos tartózkodás a kedvezményekre jogosító Tátra-kártya valamelyik szerződött partnerénél. A kártyát a vendégek ingyenesen igényelhetik szálláshelyük recepcióján.

A villamoson és a fogaskerekűn történő ingyenes utazás lehetősége mellett a Tátra-kártya számos egyéb kedvezményt nyújt felhasználójának. Nem csak a szállásárakból kaphatunk kedvezményt, de egyéb szolgáltatások igénybevétele, kulturális intézmények, látnivalók meglátogatása során is.
A kártya nyújtotta kedvezményeket a turisták teljes tátrai tartózkodásuk idején igénybe vehetik. „Célunk, hogy növeljük a látogatók számát, és a jelenlegi 3,5 napos átlagos tartózkodási időt legalább 4 napra megnöveljük. El kell jutnunk oda, hogy az emberek ne csak 1 napra jöjjenek a Tátrába, hanem a régióban keressenek szállást maguknak, és itt költsék el a pénzüket” – mondta a Tátra-kártya projekt vezetője, Lenka Maťašovská. Ennek érdekében a közelgő nyári szezonban a Tátra-kártya projekt kiemelt helyet kap a Magas-Tátra Régió Idegenforgalmi Hivatal körzeti szervezet tevékenységében.
A kedvezmény-kártyát, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Tátrában, a Magas-Tátrába látogató turisták ezúttal már a második nyári szezonban vehetik igénybe. A projekt vezetője szerint a kártya iránti érdeklődés meghaladta az előzetes várakozásokat, a 2011/2012-es téli szezonban közel 20.000 kártyát állítottak ki, ennek keretében közel 15.000 sícsomagot értékesítettek, ami az előző szezonban értékesített sícsomagoknak a duplája. Az előző, 2010/2011-es téli szezonban 9.000 kártyát állítottak ki, ennek keretében 6.500 sícsomagot értékesítettek.
Ebben a téli szezonban a legtöbb Tátra-kártyát a tátralomnici Hotel Soera Uranban állították ki, ezt a szállodát a szintén tátralomnici Grandhotel Praha követi a sorban. A legnagyobb érdeklődés a szlovák turisták részéről mutatkozott (36 %), őket a lengyelek (25 %) és a csehek (20 %) követik. A Magas-Tátra régió, annak ellenére, hogy jelentős emelkedést mutat a Tátra-kártyák értékesítésében, továbbra is elmarad az Alacsony-Tátrától, ahol ebben a téli szezonban csaknem 28.000 kedvezmény-kártyát bocsátottak ki.
A Tátra-kártyát a közelgő nyári turisztikai szezonban is használhatják a Magas-Tátrába látogató turisták, a projekt nyári szezonja június 1-től október 31-ig tart.
Kapcsolódó bejegyzés: Tatry Card - immár másodszor
Hirdetés
Hirdetés