2012. január 4., szerda

Tatry Card – immár másodszor


Az idegenforgalmi szakemberek évről-évre újabb és újabb lehetőségekkel, kedvezményekkel próbálják meg a Tátrába csalogatni, majd lehetőleg hosszabb ottlétre bírni a téli sportokat kedvelő turistákat. A több helyen is felhasználható kedvezmények egyik lehetséges fajtája a Tatry Card, amely több, az akcióban részt vevő szállodában és panzióban felhasználható.

„A Liptói-Tátrában már 2009-ben bevezettük ezt a kedvezménykártyát, amelyhez hasonlót egy évvel később a Magas-Tátrában is bemutattunk. A Tatry Card jelenleg második téli szezonját éli” – mondta el Lenka Maťašovská, a Tatry Mountain Resorts (TMR) munkatársa, a Tatry Card termékmenedzsere. A kártyának köszönhetően a szállóvendégek olcsóbb és remélhetőleg jobb szolgáltatásokat kaphatnak a tátrai településeken. Három napos tartózkodás (3 éjszakai szállás + 3 napos síbérlet) esetén 20, hatnapos tartózkodás (6 éjszaka + 6 napos síbérlet) esetén pedig akár 30 %-al is olcsóbban vehetik igénybe a sípályák szolgáltatásait. Ezen túlmenően kedvezményt kaphatnak a helyi élményfürdőkben, éttermekben, síkölcsönzőkben és sportüzletekben. A kedvezményre jogosító ingyenes kártyát a turisták az akcióban részt vevő szálláshelyek recepcióin vehetik át, közvetlenül megérkezésük után. „A Magas-Tátra 150 szálláshelyén mintegy 10 000 ágy áll azoknak a turistáknak a rendelkezésére, akik a szállást és síbérletet is tartalmazó olcsóbb szolgáltatást szeretnék igénybe venni” – mondta el a turisztikai szakember. A vendégéjszakák számában a Liptói-Tátra mutatja a legnagyobb növekedést, de a legtöbb turista mégis a Magas-Tátrába érkezik.
Az akcióban részt vevő szálláshelyek listája a http://www.vt.sk weboldalon található

3 megjegyzés:

 1. Kedves Árpád!
  Augusztusban készülünk 4 éjszakára a Hotel Tatranecbe. Igaz, hogy ingyen utazhatunk a villamoson? Ha nem, akkor milyen egyéni kedvezmény vehető igénybe? Van valami buszjárat a Tatranecből Lomnicra? Hetven év felettiek milyen igazolással vehetnek igénybe korkedvezményt? A Tatry Card immár másodszor cikkben megadott linken nem találtam az akcióban részt vevő szálláshelyek listáját. Előre is köszönöm a segítséget.
  Nagyon örülök a szép könyvnek, amelyet tegnap vettem Öntől Érden.
  Üdvözlettel Ildikó

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Ildikó!
   Sajnos a Tatry Card-ról én magam is csak annyit tudok, ami a fenti bejegyzésben, illetve egy másik hasonló bejegyzésben szerepel. Így sem az ingyenes utazás lehetőségéről, sem pedig az egyéni kedvezményekről nem tudom Önt tájékoztatni, de ezt a szálláshelyen (amennyiben a Tatranec szerepel a kártyát elfogadók listáján) minden bizonnyal tájékoztatják majd Önt.
   Buszjárat van, a menetrendet itt lehet elérni:
   http://cp.atlas.sk/bus/spojenie/
   Egy másik cikk ugyanerről a témáról:
   http://www.magas-tatra.info/2012/05/szallovendegek-ingyen-utazhatnak-tatrai.html
   Az akcióban részt vevő szálláshelyek listája itt:
   http://regiontatry.sk/sk/ubytovanie/specialne-ponuky/tatry-card/
   Ahogy látom, a Hotel Tatranec nem szerepel ezen a listán.
   Üdvözlettel: Nagy Árpád

   Törlés
  2. Köszönöm a kedves választ, majd még nyomozok...

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...