Nem emelkednek a fiákerek árai Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/04/16
Hirdetés

Bár a múlt évben Lengyelországban jelentősen emelkedtek az árak, különösen az üzemanyagárak, a turistákat a Halastóhoz szállító fiákeresek nem szándékoznak árat emelni a következő szezonban. A turisták szállítását nagyrészt Bukowina Tatrzańska községből származó vállalkozók végzik. Az ő lovaikat lószállító autókon és egyéb kisteherautókon juttatják el a Halastóhoz vezető út kezdetén található Bialkai-szénégető (Palenica Białczańską) nevű parkolóba.
 
Bár az autók üzemeltetési költségei jelentősen emelkedtek, a fuvarozók mégsem kívánják a turistákra hárítani a többletköltségeket. „Változatlanul hagyjuk az árakat, mert ennek megfizetése már most is sok turistának gondot jelent” – mondta Stanisław Chowaniec, a fiákereseket tömörítő egyesület elnöke.
Az elmúlt évben mindenkinek, aki a parkolótól fiákerrel szeretett volna feljutni a Hajfű-tisztásra (Włosienica), 40 złotyt kellett ezért fizetnie, ugyanez az út lefelé 30 złotyba került. „Olcsóbbak az árak májusban és júniusban, amikor az iskolai és ifjúsági csoportok néha akár 50 %-os árengedményt is kaphatnak” – tette hozzá Chowaniec.
Forrás: http://zakopane.naszemiasto.pl, Fotó: Agencja Gazeta
Hirdetés
Hirdetés