„A Tátra főgerince” – ismét kapható! Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/12/15
Hirdetés

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz) irodájában ismét kapható Adam Piechowski „A Tátra főgerince” című hegymászókalauzának 2007-ben megjelent magyar kiadása. A kalauz részletesen leírja a Tátra főgerincének és környékének útjait, valamint a fel- és levezető útvonalakat. A leírás elsősorban a főgerinc vonalát követi, de minden szakaszon ismerteti a főgerinc nehezebb részeinek megkerülését.

Ezzel lehetővé teszi a hegymászókon kívül a gyakorlott turistáknak is, hogy nagyjából kövessék a teljes főgerincet. A negyedik kötet egy általános leírást nyújt a Tátráról; ilyen magyarul utoljára a XX. század elején jelent meg, azóta pedig igen sok minden változott.
A kalauz négy kötetből áll:
I. kötet: Liptóhutai-nyereg - Zári-szoros (a főgerinc nyugatról keletre)
II. kötet: Zári-szoros - Liptóhutai-nyereg
(a főgerinc keletről nyugatra)
III. kötet: Levezető útvonalak
(a főgerinc minden jellegzetes pontjáról északra és délre; a leírás irányának megfordításával pontos felmeneteli útvonal a tátrai településekről a főgerinc bármely pontjára)
IV. kötet: Általános tudnivalók
(földrajz, földtani és légköri jelenségek, növény- és állatvilág, természetvédelem, a főgerinc és az országhatár, emberek a főgerincen, a főgerinc bejárásának története, a bejárás taktikája és megszervezése, a kalauz használata).
Szerző: Adam Piechowski.
Fordította és a magyar kiadást szerkesztette: Dr. Futó Endre.
Szaklektor: Bácskai Gusztáv
A négy kötet ára együtt: 2950 Ft.
Érdeklődni a kunos.gabor@gmail.com e-mail címen, illetve a 06/30/950 8047-es telefonszámon Kunos Gábornál lehet.
Kapcsolódó bejegyzés: Főgerincbejárás a Magas-Tátrában
Hirdetés
Hirdetés