Megjelent a szlovák hegymászókalauz II. kötete Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/10/30
Hirdetés
2011. augusztusában megjelent a Bobovčák – Jacina páros által szerkesztett tátrai hegymászókalauz II. kötete. Marián Bobovčák – Marián Jacina: Výber tatranských stien; Horolezecký sprievodca, Vysoké Tatry – východná časť.
A 244 oldalas kalauz szlovák nyelven jelent meg, de a falak megközelítési és lejöveteli útjai angolul is le vannak írva. Az új magas-tátrai hegymászókalauz második kötetében a hegység keleti részének mászóútjait ismerhetjük meg.

Ebben a kötetben a Varangyos-tavi-csúcs, a Hegyes-torony, a Vörös-torony, a Katalin-csúcs, a Közép-orom, a Vadász-lejtő-torony, a Kis-Sárga-fal, a Sárga-fal, a Markazit-torony, a Zöld-tavi-csúcs, a Lomnici-csúcs, a Nagy-Lomnici-torony, a Késmárki-csúcs, a Papirusz-csúcs, a Vörös-tavi-csúcs, az Englisch-csúcs, a Karbunkulus-torony, a Keleti-Zerge-torony, a Jávor-csúcs, a Jég-völgyi-tornyok falai és a Jávor-fal útjai szerepelnek.
A hegymászókalauz (az I. kötettel együtt) a szlovákiai árnál kedvezőbb áron a Komarnicki Természetjáró és Hegymászó Sportegyesületnél vásárolható meg.
Hirdetés
Hirdetés