Súlyos baleset a Lengyel-Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/08/22
Hirdetés

Foto: tygodnikpodhalanski.pl
Súlyos baleset történt augusztus 21-én, vasárnap a Lengyel-Tátrában, a Felső-Tengerszem-katlan (Wyżni Czarnostawiański Kocioł) körzetében. Egy 26 éves, megfelelő hegymászófelszereléssel rendelkező lengyel hegymászó a Keleti-Menguszfalvi-csúcs (Czarny Mięguszowiecki Szczyt) irányában elhagyta a kijelölt turistautat. Ekkor valószínűleg megbotlott vagy megcsúszott, és lezuhant a katlanba. Az elblągi illetőségű férfi egyedül indult mászni, a balesetet azok a turisták jelezték a hegyimentőknek, akik a Tengerszem-csúcsra (Rysy) vezető turistaútról szemtanúi voltak a zuhanásnak.

Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) ügyeletese elmondta, hogy amikor a hegyimentők a helyszínre érkeztek, a férfi eszméleténél volt. A lezuhant hegymászó súlyos mellkasi sérüléseket szenvedett, valamint mindkét karja eltörött. A súlyos állapotban lévő sérültet helikopterrel szállították a zakopanei kórházba.
A TOPR tájékoztatása szerint a Tátrában jelenleg nagyon jó feltételek között lehet túrázni. A Giewont csúcskupolája alatt, a Tengerszem-csúcsra vezető turistaúton, valamint a Sas úton a délutáni órákban sorban állásra, hosszabb-rövidebb várakozásra kell felkészülni.
Hirdetés
Hirdetés