Túlélni az ostromot Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/07/13
Hirdetés
Fotó: tygodnikpodhalanski.pl
A Lengyel-Tátra szeretné túlélni a turisták ostromát, akik sokszor figyelmen kívül hagyják az egyértelmű, az érkező viharról szóló időjárási előrejelzéseket. Az elmúlt vasárnap, július 10-én is minden előrejelzés azt jósolta, hogy délután viharok fognak átvonulni a Tátra felett. Azt kérték a turistáktól, hogy korán reggel induljanak túrázni, hogy még a délutáni viharok előtt biztonságosan visszaérkezzenek. „Még dél előtt a Tengerszem-csúcson voltunk, és amikor elindultunk lefelé, a szlovák oldalról már lehetett hallani a vihar közeledtét. Ekkor még több tucat ember tartózkodott a csúcson” – mondta el egy turista, aki vasárnap járt a Tengerszem-csúcson.

A balesetmentes túrázás érdekében tegnap a rendőrség, együttműködve a Tátrai Nemzeti Parkkal (TPN) és a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálattal (TOPR) szórólapokat osztogatott a Halastónál, melyen a hegyekben betartandó biztonsági óvintézkedésekre hívják fel a turisták figyelmét. Reméljük, akciójuk hasznos és eredményes lesz.
A vasárnapi, vihar előtti Tengerszem-csúcs túráról szöveg nélküli képes beszámoló látható a www.tygodnikpodhalanski.pl oldalon.
Hirdetés
Hirdetés