2021. július 5., hétfő

Változnak a parkolási lehetőségek a Csorbai-tónál

A Magas-Tátrában található Csorbató (Štrbské Pleso) településen a nyári szezon kezdetétől több, a közlekedőket és az ott parkolni szándékozókat érintő változás lépett életbe, Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a sífutó stadion terültén, valamint a Hotel FIS előtti térségben ezentúl tilos a parkolás, utóbbi parkolót csak szolgálat célból érkező járművek használhatják. „Bár ez a megoldás jelentősen csökkenti a már most is hiányzó parkolóhelyek számát, az intézkedésnek köszönhetően nagyobb hangsúlyt tudunk helyezni Csorbató település természeti környezetének védelmére, ideértve a látogatók fokozott biztonságát is” – mondta Anna Hurajtová, Csorba (Štrba) önkormányzatának munkatársa.

Az új forgalmi rend szerint miután Csorbató településen feltöltötték a kijelölt parkolókat, a forgalmat Tátracsorba (Tatranská Štrba) felé terelik, ahol ideiglenes parkolóhelyeket létesítenek az autók számára. „Innen alternatív buszjáratot lehet igénybe venni a még nem működő fogaskerekű állomásától, amelynek újjáépítése várhatóan idén szeptemberben fejeződhet be. Ezenkívül közvetlenül az újonnan kialakított parkolónál fel lehet szállni az SAD rendszeres buszjáratára, amely felviszi a turistákat Csorba tó központi parkolójába” – tette hozzá Hurajtová.
Forrás: https://spis.korzar.sme.sk; Fotó: planetslovakia.sk

4 megjegyzés:

 1. Na így most már legalább a főút mentén a következő településig fognak állni az autók a tilosban. Aki teheti érkezzen 9 előtt, mert utána katasztrofális a helyzet. Már régebben is az volt egyébként, de így még rosszabb lesz.

  VálaszTörlés
 2. 8-án reggel már fél 10 kor tele volt a parkoló fennt. A parkoló örök a butikok mögötti udvarba tereltek. Egész napra 7.40 volt. ( 2 óra 6 euró. )

  VálaszTörlés
 3. Bocsi, de teljesen újként olvasgatok itt, most tervezek túrát, eddig még nem voltam itt. Mit jelent az, hogy feltöltötték a parkolót? És hol van az az ideiglenes parkoló? Elmagyarázná valaki? Köszi!

  VálaszTörlés
 4. Nem tudom, hogy ugyanazon a helyen jártunk-e. 2021. augusztus 23-án reggel 3-kor a Csorba-tó központi (a kétszintes) parkoló szinte teljesen üres volt. A sorompónál kivettük az automatából a parkolókártyát, beálltunk. Napközben esett, és amikor elmentünk kb. 9-kor, még mindig szinte üres volt. Az egész napra szóló parkolási díj pedig 5.50 volt, óránként emelkedik a díj, 5 órán felül érvényes az egész napos. Semmi parkolóőr, mindent az automatával intéztünk. Egyébként már a Csorbató falu felől felvezető úton is jelzik a közlekedési táblákon, hogy ha valamelyik parkoló le van zárva. Nekünk úgy tűnt, hogy mindaddig a központi (kétszintes) van nyitva, amíg meg nem telik, és csak utána nyitják meg fokozatosan a többit.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...