Változnak a parkolási lehetőségek a Csorbai-tónál

Változnak a parkolási lehetőségek a Csorbai-tónál

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2021/07/05
A Magas-Tátrában található Csorbató (Štrbské Pleso) településen a nyári szezon kezdetétől több, a közlekedőket és az ott parkolni szándékozókat érintő változás lépett életbe.
Hirdetés

Új forgalmi rend és parkolás Csorbatón

A Magas-Tátrában található Csorbató (Štrbské Pleso) településen a nyári szezon kezdetétől több, a közlekedőket és az ott parkolni szándékozókat érintő változás lépett életbe. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a sífutó stadion terültén, valamint a Hotel FIS előtti térségben ezentúl tilos a parkolás, utóbbi parkolót csak szolgálat célból érkező járművek használhatják. „Bár ez a megoldás jelentősen csökkenti a már most is hiányzó parkolóhelyek számát, az intézkedésnek köszönhetően nagyobb hangsúlyt tudunk helyezni Csorbató település természeti környezetének védelmére, ideértve a látogatók fokozott biztonságát is” – mondta Anna Hurajtová, Csorba (Štrba) önkormányzatának munkatársa.
Az új forgalmi rend szerint miután Csorbató településen feltöltötték a kijelölt parkolókat, a forgalmat Tátracsorba (Tatranská Štrba) felé terelik, ahol ideiglenes parkolóhelyeket létesítenek az autók számára. „Innen alternatív buszjáratot lehet igénybe venni a még nem működő fogaskerekű állomásától, amelynek újjáépítése várhatóan idén szeptemberben fejeződhet be. Ezenkívül közvetlenül az újonnan kialakított parkolónál fel lehet szállni az SAD rendszeres buszjáratára, amely felviszi a turistákat Csorba tó központi parkolójába” – tette hozzá Hurajtová.
Forrás: https://spis.korzar.sme.sk; Fotó: planetslovakia.sk

 

 

Hirdetés
Hirdetés