2017. március 26., vasárnap

Botrány! – A saját ágyából riasztotta a hegyimentőket

Március 26-án, vasárnap kora reggel egy férfi hívta fel a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálatot (TOPR), aki azt mondta, hogy a barátaival együtt eltemette egy lavina a Tengerszem-csúcs (Rysy) alatt. Reggel 5 óra után érkezett a bejelentés, melynek hatására a TOPR szinte teljes állományát riasztották, a Halastavi menedékházban lévő hegyimentő gyalogosan indult a helyszínre, majd a sötétség ellenére a mentőhelikopter is azonnal a helyszínre repült. A hegyimentők kb. 20 perc elteltével ismét felvették a kapcsolatot a férfival annak érdekében, hogy további információhoz jussanak a lavina pontos helyéről. Ezután a bejelentő fokozatosan belezavarodott a mondandójába, és nem tudott további részletekkel szolgálni. Ez felkeltette az ügyeletes figyelmét, és ekkor arra gondolt, hogy ez valószínűleg téves riasztás lehet. Az ezt követő, csaknem egy órán át tartó beszélgetés igazolta a feltételezést. A férfi végül elismerte, hogy nincs is a hegyekben, hanem… otthon fekszik a saját ágyában, Racibórzban!

Forrás és fotó: http://tatromaniak.pl

7 megjegyzés:

 1. A számlát is kiegyenlítheti az ágyból, ha okostelefonja van. Bár az összeg láttán biztos fel fog kelni.

  VálaszTörlés
 2. Mennyi ilyenkor a számla végösszege?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy mentőhelikopter egy fő mentőssel, két fős személyzettel olyan másfél- kétmillió Ft. A teljes állomány ennek a többszörösére is rúghat!

   Törlés
  2. Remélem ki is fizettetik vele...

   Törlés
 3. Ez valójában vaklárma, nem téves riasztás! A gyerekekét könnyebb, de a felnőttét van, hogy lehetetlen kiszűrni. Telefonszám és hangrögzítés alapján nálunk (OMSZ) már többeket ítéltek pénzbüntetésre. Én csak annyit kérdeznék a szórakozóktól: Mit szólna ahhoz, ha nem tud mentő menni a bajban lévő rokonához, mert épp egy vaklármához vonult?

  VálaszTörlés
 4. Minimum megérdemel egy verést,aztán kifizettetni vele a mentést,részletfizetési kedvezménnyel!!!

  VálaszTörlés
 5. Na ez már mindennek a teteje.Minimum egy patika számlát érdemel.....

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...