2017. január 13., péntek

Érdekességek a Tátra történelméből – Egy felvonó története

Több ezer turista, sorban állás a turistautakon, tömegek a hegyen és Zakopanéban– úgy tűnik, a Tátra ma már nem számít titokzatos, távoli és megközelíthetetlen vidéknek. Higgyék el azonban, hogy sok különös história vár még megismerésre, mint pl. az alábbi érdekes történet, amely biztosan felkelti a Tátra-mániákusok érdeklődését.
Sokszor sok szó esett korábban a Gáspár-csúcsra közlekedő felvonó felépítésének nehézségeiről, de nem volt ez másképpen a Tátralomnicról a Lomnici-csúcsra közlekedő felvonó építése során sem. Ez a felvonó 1936 és 1940 között épült, és egészen 1973-ig egyedüli felvonóként használták, akkor adták át a jelenlegi felvonó alsó részén a mai napig közlekedő, nagyobb kapacitású négyszemélyes kabinos felvonót. A régi nagykabinos felvonó közlekedését 1999-ben végleg megszüntették, kifosztott és tönkrement kabinjai ma is láthatók az egykori alsó állomáson, a Grand Hotel Praha mellett.

A felvonó utolsó útjára 2005-ben került sor, melyről filmet is forgattak, Príbeh jednej lanovky (Egy felvonó története) címmel. A filmet végignézve azt érezhetjük, hogy ezzel lezárult egy korszak a Tátra történelmében.


Egy felvonó története

2 megjegyzés:

  1. Az az 1973 nem 1983 véletlenül? A régi felvonó biztosan üzemelt még a 80-as években, és úgy emlékszem, hogy 81-ben vagy 83-ban, amikor először felmentem vele, akkor az új még nem működött.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Némi kiegészítéssel ugyan, de jogos az észrevétel. Az 1993 arra vonatkozik, hogy akkor helyezték üzembe a négyszemélyes kabinos felvonót. Ahogy itt is olvasható, a régi nagykabinos működését fokozatosan szüntették meg, majd 1999-ben állt le véglegesen. Az 1973 valószínűleg azért került bele az eredeti cikkbe, mert akkor egy baleset miatt két évig, 1975-ig nem közlekedett. De hogy egyértelmű legyen, javítottam a bejegyzést! :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...