2016. augusztus 9., kedd

Kilőttek két medvét a Tátrában, továbbiakat terveznek

Ahogy a www.magas-tatra.info oldal olvasói bizonyára emlékeznek rá, a Tátra szlovák oldalán Tátraváros (Vysoké Tatry) polgármesterének áprilisban rendkívüli helyzetet kellett kihirdetni a Tátrában élő medvéknek az emberi településeken történő egyre nagyobb esetszámú megjelenése miatt. A vadállatok egyre közelebb merészkedtek, merészkednek az ember által lakott helyekhez, veszélyeztetve ezzel az ott élők biztonságát.
A helyzet időközben olyan súlyossá vált, hogy radikális lépések megtétele vált szükségessé, ezért Tátraváros önkormányzata a szlovák Környezetvédelmi Minisztériumtól 20 medve kilövésére kért engedélyt, a minisztérium azonban csak két példány kilövését engedélyezte.

A helyi hatóság képviselői továbbra is úgy gondolják, hogy két medve kilövésével nem oldódik meg a probléma, ezért megfellebbezték a minisztérium határozatát. A helyiek azzal érvelnek, hogy a legfontosabb az emberi élet védelme, és a Tátra szlovák oldalán élő medvepopuláció húsz példány kilövésével sem kerül veszélybe.

Forrás: http://portaltatrzanski.com; Fotó: Martin Nawrocki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...