2016. július 13., szerda

A nyári szezonban minden nap nyitva lesz a Ťatliak menedékház

Június közepén a Liptói-Tátrában található Rohácsi-völgyben is megkezdődött a nyári turistaszezon. A Tátra e részének legnagyobb tengerszint feletti magasságban (1393 m) található menedékháza, a Ťatliak menedékház idén nyáron munkanapokon 8:00-tól 18:00-ig, hétvégén pedig 7:00-tól 20:00 óráig várja a turistákat. „Júliusban és augusztusban viszont minden nap reggel 7-tól este 8-ig leszünk nyitva, vagy ameddig a forgalom kívánja” – mondta Tomáš Toček, a menedékházat üzemeltető „Chata Zverovka Egyesület” vezetője. Az üzemeltetők fokozatosan bővíteni szeretnék a büfé kínálatát, többek között különlegesen finom tejtermékekkel, természetes alapanyagból készült cukormentes gyümölcslevekkel, jó minőségű szeszes italokkal, és a kínálatból a friss gyümölcs sem fog hiányozni. „Specialitásokat is kínálunk, mint pl. mint pl. a pácolt camembert, vagy a rohácsi pirítós” – mondta el a menedékház egyik alkalmazottja.

A Ťatliak menedékház, amely a Rohácsi-völgy felső részén lévő turistaútvonalak kereszteződésében található, a Szlovák Turisták Klubja Árvai (Orava) osztályának tulajdona. „Terveink szerint a jövőben áttérünk az egész éves üzemelésre, és megteremtjük a szálláslehetőség feltételit is” – tette hozzá Tomáš Toček. A menedékházat ebben az évben azonban még csak a nyári szezon végiéig, vagyis október 31-ig találhatják nyitva a Liptói-Tátrába látogató turisták.

Forrás és fotó: http://nasaorava.sme.sk

1 megjegyzés:

  1. Személy szerint nagyon örülök a "piros cserepes" feléledésének. (Igaz, néhány éve beszürkült a teteje...) Sok szép túrám indult, vagy érkezett ide.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...