2014. szeptember 14., vasárnap

Tátrai Ultramaraton – hegyi futóverseny a Volovecre

Szeptember 27-én kerül megrendezésre a Lengyel-Tátrában a Tátrai Ultramaraton névre keresztelt hegyi futóverseny. A versenyre nevezőknek a legnagyobb kihívást a Volovec csúcsára történő feljutás jelentheti. A verseny startja Zakopanéban, a Városi Parkban lesz, innen a futók lefutnak a város sétálóutcáján, a Krupówkin, majd a fekete jelzésű turistaúton felfutnak a Gubalówka gerincére. Itt a piros jelzésen elmennek a Butor-hegyig, majd a zöld jelzésen a Kościelsko-völgy kiindulópontjának számító Kiry városrész parkolójába. Továbbra is a zöld jelzésen haladva átfutnak a Chochołowi-völgybe, egészen a Chochołowi menedékházig. A menedékháztól a sárga jelzésen futnak fel a Rét-hegyre, majd onnan a gerincen futó kék jelzésen a Volovecre.

Itt megfordulnak, majd a Felső-Chochołowi-völgyben vezető zöld jelzésen jutnak vissza a menedékházhoz, majd a felfelé már megtett úton Kiry városrészbe. Onnan a fekete jelzésű Alsó erdei úton elfutnak a Fehér-völgy torkolatáig, ahonnan a Grunwaldzką utcán irány a verseny célja, amely szintén a Városi Parkban található.
A verseny távja: 48 km.
Szintkülönbség: 1746 méter.
Az útvonal technikailag igényes. Nehézségek: kitettség, laza sziklák, jelentős szintkülönbség, változékony időjárás.
A verseny startja: 2014. szeptember 17. 8:00 óra.
A szervezők a verseny során hét helyszínen biztosítanak a versenyzőknek frissítési lehetőséget, ezek: Butor-hegy (Butorowy Wierch), Kiry parkoló (Kiry), Chochołowi menedékház (Schronisko PTTK Dolina Chochołowska), a Volovec alatt (pod Wołowcem), Chochołowi menedékház (Schronisko PTTK Dolina Chochołowska), Kiry parkoló (Kiry).
Részletes információk megtalálhatók a szervezők honlapján: www.tatrafestbieg.pl

Forrás, fotó és grafikon: http://tatromaniak.pl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...