Korszerűsítik a tátrai villamosokat, emiatt járatkimaradások lehetnek

Korszerűsítik a tátrai villamosokat, emiatt járatkimaradások lehetnek

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2023/06/29
Június 10-től, szombattól a szerelvények korszerűsítése miatt korlátozták a Tátrai Villamos Vasúton (TEŽ) közlekedő vonatpárok számát.
Hirdetés

A Poprád – Csorbató közötti Tátrai Villamos Vasúton (TEŽ) közlekedő szerelvények korszerűsítése miatt június 10-től korlátozták az ebben a viszonylatban közlekedő szerelvények számát, ugyanakkor a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) növeli a Poprád-Tátra – Tarpatak (Studený Potok) – Tátralomnic vonalon közlekedő vonatok kapacitását. Erről Tomáš Kováč, a ZSSK szóvivője tájékoztatott, aki szerint a menetrend szeptember 17-ig tartó rendkívüli változásának oka a 425-ös sorozat 15 db. elektromos egységének folyamatban lévő korszerűsítése.

Korszerűsítik a tátrai villamosokat, emiatt járatkimaradások lehetnek-1
Tátrai Villamos Vasút
Korszerűsítik a tátrai villamosokat, emiatt járatkimaradások lehetnek-1
Forrás: Nagy Árpád

„Ez még a korábbi uniós forrásokhoz kapcsolódik, így a korszerűsítést ez év végéig be kell fejezni. A Vasúttársaságnak így átmenetileg csökkentett számú működőképes egysége lesz, melyeket a ruttkai járműjavítóban folyamatosan korszerűsít a felújításra kiírt pályázat nyertese (ŽOS Vrútky).

Minden nap rendszeres időközönként

A Poprád-Tatry – Csorbató (Štrbské Pleso) vonalon tervezett mentesítő járatok ez alatt az idő alatt nem indulnak útnak, ellenben a Poprádról Tátralomnicra (Tatranská Lomnica) és vissza közlekedő személyvonatokat a nyári szezonban napi rendszerességgel, kétórás gyakorisággal és nagyobb kapacitással közlekednek majd. „Ezért arra kérjük azokat az utasokat, akiknek Tátralomnic a célállomásuk, hogy a kapacitás miatt inkább a Poprádról Tarpatakon (Studený Potok) keresztül közlekedő közvetlen járatokat vegyék igénybe” – kéri a szóvivő. A társaság egyúttal elnézést kér a bonyodalmakért, és az utazóközönség türelmét kéri.
A ZSSK tájékoztatása szerint a 2023-as nyári szezonban egy mentesítő vonatpárt egyáltalán nem indítanak el Poprád és Csorbató állomások között. A menetrendben meghirdetett 8160-as Poprádról 8:04-kor induló, illetve a Csorbató állomásról 14:40-kor induló 8161-es járat kimarad idén nyáron. 

Wifi, klíma és LCD kijelzők

A szóvivő hozzátette, hogy a 2000-től gyártott tátrai villamosok korszerűsítése növeli a biztonságot és a kényelmet az utazás során. A felújítás során lecserélik az eredeti vezérlőrendszert és a teljes vontatási egységet, a szerelvények légkondicionálót, új üléseket és wifi-csatlakozást, illetve USB-csatlakozókat kapnak. Új információs rendszer kerül kiépítésre LCD-kijelzőkkel és utasszámlálóval, új jegykezelő automatákat szerelnek fel, valamint felújítják a burkolatokat és a poggyászpolcokat is.
Forrás: https://spis.korzar.sme.sk; https://iho.hu

Hirdetés
Hirdetés