Mikrobusz közlekedik a Sziléziai házhoz

Mikrobusz közlekedik a Sziléziai házhoz

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2021/06/11
A TANAP 2021. június 2-től lehetőséget kínál az érdeklődőknek a Sziléziai ház (Sliezsky dom, 1670 m) mikrobusszal történő elérésére.
Hirdetés
A Tátrai Nemzeti Park Állami Erdészete (Štátne lesy TANAPu) a turisták igényeit kielégítve új szolgáltatással várja a nemzeti parkba érkező látogatókat. A TANAP 2021. június 2-től lehetőséget kínál az érdeklődőknek a Sziléziai-ház (Sliezsky dom, 1670 m) mikrobusszal történő elérésére. A TANAP honlapján a „Rezervácia prepravy” oldalon bárki időpontot „foglalhat” a Tátraszéplak (Tartanská Polianka) feletti parkolóból a Felkai-völgyben (Velická dolina) található Sziléziai-ház hegyi szállodához közlekedő mikrobuszokra, amely számos érdekes túra kiindulópontja. A szállítást jelenleg két mikrobusz biztosítja rendszeres, többnyire félórás időközönként, 7:00 és 18:00 óra között, a hegyivezetők és ügyfeleik pedig 4:30 és 6:45 között foglalhatnak időpontot. Az utazás ára (online foglalást követően) 10 € / fő, az szállításért a sofőrnél kell fizetni az utazás megkezdése előtt.

Egyelőre tesztüzemben működik

A szállítást a TANAP Állami Erdészet saját költségén biztosítja, a szolgáltatás jelenleg még tesztüzemben működik. „Ezt elsősorban olyan lehetőségnek tekintjük, amellyel közelebb hozzuk a Tátra völgyeit azokhoz az emberekhez, akiknek egészségi állapota vagy egyéb fogyatékossága nem teszi lehetővé, hogy egyedül, saját erőből feljussanak ebbe a magasságba. Mivel évek óta igyekszünk megfelelni a Tátrában látogatók ilyen irányú kéréseinek, úgy döntöttünk, hogy a nyári szezonban felkínáljuk ezt a lehetőséget. Amennyiben a szolgáltatás sikeresnek bizonyul, akkor fontolóra vesszük annak kiterjesztését más helyekre is” – mondta Ján Marhefka, a TANAP Állami Erdők igazgatója.
Frissítés:
A TANAP június 21-től megszüntette az előzetes időpont foglalást. Ahogy a honlapjukon olvasható, 7:30-tól 15:00 óráig félóránként indulnak a mikrobuszok, egy 7 és egy 8 személyes autóval végzik a személyszállítást, melyre előzetesen már nem lehet foglalni. Bár ezt konkrétan nem írják, de véleményem szerint ez azt jelenti, hogy a mikrobuszokba történő felszállás érkezési sorrendben történik. (a szerk.)
Forrás és fotó: https://www.tatry.sk

 

 

Hirdetés
Hirdetés