On-line jegyelővétel és kirándulás a Lomnici-csúcsra

On-line jegyelővétel és kirándulás a Lomnici-csúcsra

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2019/01/18
Frissítve:
2022/11/21
A Lomnici-csúcs elsősorban annak köszönheti népszerűségét, hogy kabinos felvonóval azok számára is elérhető, akik nem szeretnének vagy nem képesek sem túrázni, sem pedig hegyet mászni.
Hirdetés

A Magas-Tátra egyik legnépszerűbb, bárki által hozzáférhető csúcsa a Tátralomnic felett emelkedő Lomnici-csúcs (Lomnický štít, 2634 m). Népszerűségét elsősorban annak köszönheti, hogy kabinos felvonóval azok számára is elérhető, akik nem szeretnének vagy nem képesek sem túrázni, sem pedig hegyet mászni.

Lanovkával Tátralomnicról a Lomnici-csúcsra 

On-line jegyelővétel és kirándulás a Lomnici-csúcsra
Érkezés a Kő-pataki-tóhoz
On-line jegyelővétel és kirándulás a Lomnici-csúcsra
Forrás: Nagy Árpád

A felvonó három szakaszban teszi meg a csúcsig vezető utat. Tátralomnicról (Tatranská Lomnica) a négyszemélyes kabinos felvonó felújítása miatt a 2022-es nyári szezonban a hatszemélyes (narancssárga buborékos) ülőszékes felvonó közlekedett a Start átszállóállomásig (Štart). Itt át kell szállni a 15 személyes kabinokba, melyek a Kő-pataki-tóig (Skalnaté pleso) közlekednek. A tó mellett újabb átszállás következik immár a csúcsra vezető, ugyancsak 15 személyes, piros színű kabinba, amely a 855 méteres szintkülönbséget 8,5 perc alatt küzdi le. Érkezés után a csúcson 50 percet tartózkodhatunk, majd a következő második felvonóval le kell jönni.

Jegyelővétel

A felvonóra a www.gopass.sk oldalon akár már egy hónappal a tervezett utazás előtt lehetőség van on-line jegyrendelésre, illetve a felvonó tátralomnici pénztárában 7 nappal a tervezett utazás előtt személyesen is megvásárolhatjuk konkrét időpontra (óra, perc) szóló jegyünket. Az on-line jegyelővétel szlovák, lengyel, cseh, angol és német nyelven érhető el a www.gopass.travel oldalon.
A megvásárolt jegyen feltüntetett indulási időpont a Kő-pataki-tótól történő indulási idejét jelenti. A Tátralomnicról a Kő-pataki-tóhoz közlekedő felvonó menetidejét figyelembe véve az előre lefoglalt és kifizetett menetjegyet legkésőbb egy órával a menetjegyen feltüntetett indulás előtt át kell venni Tátralomnicon a felvonó pénztáránál vagy a felvonó épületében található Infocentrumban. Ezt követően legalább öt perccel indulás előtt meg kell érkezni a csúcsra közlekedő felvonó indulási helyén a Kő-pataki-tónál. On-line foglalás esetén az indulás előtt egy órával át nem vett foglalás 20 perc várakozás után törlésre kerül.

Jegyárak helyben történő vásárlás esetén

Tátralomnic – Kő-pataki-tó oda-vissza
Felnőtt 27 €.
Diák, nyugdíjas 22 €.
Gyerek 19 €.

Kő-pataki-tó – Lomnici-csúcs oda-vissza
Felnőtt 46 €.
Diák, nyugdíjas 37 €.
Gyerek 33 €.

Tátralomnic – Lomnici-csúcs oda-vissza
Felnőtt 67 €.
Diák, nyugdíjas 55 €.
Gyerek 49 €.

Jegyárak on-line vásárlás esetén

Tátralomnic – Kő-pataki-tó oda-vissza
Felnőtt 19 €.
Diák, nyugdíjas 17 €.
Gyerek 15 €.

Kő-pataki-tó – Lomnici-csúcs oda-vissza
Felnőtt 40 €-tól.
Diák, nyugdíjas 32 €-tól.
Gyerek 28 €-tól.

Tátralomnic – Lomnici-csúcs oda-vissza
Felnőtt 61 €-tól.
Diák, nyugdíjas 50 €-tól.
Gyerek 44 €-tól.

Forrás: www.vt.sk

 

 

Hirdetés
Hirdetés