Lezárták a Zöld-tótól a Nagy-Morgásra vezető turistautat Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2018/06/13
Hirdetés

 

 

A június 9-én a Magas-Tátrára zúdult hatalmas esőzés elmosta a Zöld-tótól a Nagy-Morgásra vezető piros jelzésű turistaút egy részét, ezért a Zöld-tótól (Zelené pleso) a Kő-pataki-tóhoz (Skalnaté plseo) vezető turistautat 2018. június 12-től további értesítésig lezárták. Martina Petránová, a Tátrai Nemzeti Park (Štátne lesy TANAPu) illetékese szerint ennek fő oka a látogatók biztonsága, mivel a hétvégi esőzések következtében a turistaút egy része súlyosan megrongálódott.
A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék következtében kőtörmelék csúszott a turistaútra, amely több helyen is elmosta a nyomvonalat, az ezeken történő átkelés viszont veszélyt jelent a turisták biztonságára.

 

„Mivel a megrongálódott turistautak javítása a nyári szezon megnyitása (június 15.) előtt nem fejeződik be, ezért az ide készülő turistáknak fel kell készülniük arra, hogy ez a turistaút június 15-e után is zárva marad. A lezárásról a TANAP saját honlapján, valamint a Facebook profilján is tájékoztatja a látogatókat, de a lezárást a terepen tájékoztató táblák is jelzik”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás és fotók: https://spis.korzar.sme.sk
Hirdetés
Hirdetés