Kutyával a hegyekben Dog Hájking Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2017/01/12
Hirdetés
Szalay Csenge és Batiz Bence egy magas-tátrai kutyás túra után határozták el, hogy a különleges élményt másokkal is megismertetik, ezért alapították meg nemrégiben a Dog Hájkingot. Az első szlovákiai túrájukra máris beteltek a helyek, de a terveik szerint a jövőben Ausztriába, Olaszországba és Szlovéniába is eljuttatják a kutyabarát kirándulókat és kedvenceiket.
Magyarországon jelenleg nemigen lehet hasonló szolgálatással találkozni. Hogyan merült fel, hogy szeretnétek kutyás túrák szervezésével foglalkozni?
Csenge: Egy szlovákiai hosszú hétvége után jött az ötlet, a Magas-Tátrában túráztunk a kutyáinkkal, egy huskyval és egy mopsszal, ami hatalmas élmény volt. Elmeséltük az ismerőseinknek, akiknek nagyon megtetszett a dolog, és meg is beszéltük, hogy legközelebb már baráti társasággal megyünk. Ekkor fogalmazódott meg bennünk, hogy szélesíthetnénk a kört: nemcsak ismerősöknek szervezhetnénk túrát, hanem másoknak is, akik ugyanúgy kutyabarátok, mint mi. Nagyjából nyár közepén jutottunk el odáig, hogy szeretnénk elkezdeni hivatalosan is foglalkozni ezzel, akkor született a Dog Hájking Facebook-oldala is.

 

A Dog Hájkingot jelenleg ketten csináljátok, hogyan osztjátok fel a munkát egymás között?

 

Csenge: A szervezés részével én foglalkozom, és a Facebook-oldalra is én posztolok, Bence az útvonalakat találja ki, ő a sofőr és a túravezető is. Most, hogy már elég sok helyen járt, meg tudja osztani a tapasztalatait másokkal is.
Mi alapján választjátok meg a helyszínt?
Csenge: Bence Szlovéniában és az olasz tengerparton is volt a huskynkkal, így leginkább olyan helyekre szervezünk majd túrát, amit már ismerünk, de évszakfüggő is a program. Télen inkább a Magas-Tátrába megyünk, ahol elképesztően látványos helyszínek vannak. Nyáron pedig Olaszországba és Szlovéniába, de Ausztriába is szeretnénk. Abszolút járható terepen haladunk majd, a séták 10-15-20-25 kilométeresek lesznek.
Bence: Egyelőre egynapos utakat szervezünk, amíg kitapasztaljuk, mire van igény. Olyan visszajelzést is kaptunk már, hogy jó lenne belföldi túrákat is kitalálni, így tervezzük, hogy mondjuk a Mecsekbe vagy a Mátrába is mennénk.
A turistamagazin.hu teljes cikke itt olvasható!

 

 

Hirdetés
Hirdetés