Hóembercsalád a Kő-pataki-tónál Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2016/01/16
Hirdetés
Végre a Magas-Tátrába is megérkezett a havazás, az utóbbi napokban 25-30 cm hó hullott a hegység magasabban fekvő részein. A frissen hullott hóval együtt a gyerekek legnagyobb örömére a Tátralomnicról a Kő-pataki-tóhoz közlekedő felvonó felső állomása mellett hatalmas hóember családot építettek. A téli élményeket fényképen megörökítő turistákra gondolva a helyszín tökéletes választásnak tűnik, a hóembercsalád hátterében a ugyanis a Lomnici-csúcs emelkedik, így még szebb képeket lehet készíteni, ha a csúcs is belefér a háttérben.

 

 

A hóemberek építéséhez szükséges havat már karácsony előtt a helyszínre szállították, azonban a végleges alakokat csak az utóbbi napokban faragták ki. Végül is hat hószobrász munkájának eredményeként épült meg a négytagú hóember család. A legmagasabb hóemberek 7 méter magasak, az egész család megépítéséhez 33 autó súlyával megegyező mesterséges havat használtak fel.
Újabb havazás esetén a következő napokban szeretnék megnyitni az ótátrafüredi szánkópályát. A híres fekete pálya megnyitásához a Lomnici-nyeregben még szükség van további havazásokra.

 

Forrás és fotó: https://sielok.hu

 

Hirdetés
Hirdetés