Medvetámadás Tátralomnicon - hírlapi kacsa Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2014/06/29
Hirdetés
Június 29-én medve támadt rá egy férfira Tátralomnic központjában. Az állat megsebesítette 45 éves áldozata fejét, akit a mentők a poprádi kórházába szállítottak, ahol sebeit ellátták, majd kiengedték a kórházból.
Szakemberek becslése szerint Szlovákiában mintegy 700-900 medve él, többségük az ország középső és keleti részén. Májusban a Magas-Tátrában támadott meg medve egy erdőkerülőt, akit több helyen is megsebesített.
A Bumm.sk hírportál egyik néhány nappal ezelőtti híre szerint a Liptói-Tátrában, Perbenye (Pribilina) településen az állatok a kemping, a helyi múzeum és egy bevásárlóközpont területére is betörtek. Volt olyan reggel, hogy tizenkét medvét számoltak össze a községben. Az állatok ellen elektromos kerítésekkel sem tudnak védekezni, mert a medvék ágakat hordtak a drótokra, és átmásztak rajta. A vadászok engedélyt kaptak néhány állat kilövésére.

 

A Magas-Tátrában korábban is gondot okoztak a medvék: két éve szintén Tátralomnicon és Ótátrafüreden rendőröknek kellett járőrözniük a településekre betévedő medvék miatt. Egy alkalommal pedig erdei iskolában táborozó gyerekek közé ment be egy anyamedve két bocsával ételmaradékok után kutatva. Az állatokat a Tátrai Nemzeti Park dolgozói riasztólövésekkel kergették el.

A szerkesztő megjegyzése június 30-án: Már tegnap furcsa volt, hogy bár a magyar portálok sora közzétette ezt a hírt (én magam is az egyik magyar portál hírét osztottam meg) egy szlovák portálra (cas.sk) hivatkozva, a szlovák oldalakon sehol, így a hivatkozott portálon sem jelent meg ilyen hír. Ez továbbra is így van, de érdekes módon ma is csak egy lengyel portálon jelent meg ma egy cáfolat, miszerint ez a hír nem más, mint hírlapi kacsa. Mint kiderült, a férfi csak kitalálta a története, valószínűleg ittas volt, és leesett a lépcsőn, így szerezte azokat a sérüléseket, melyekkel végül kórházba került.
A téves hírért az oldal valamennyi olvasójától elnézést kérek!

 

 

Forrás: https://vs.hu;
Hirdetés
Hirdetés