Halálos zuhanás a Honoratka-vályúban a Sas úton (Orla Perć)

Halálos zuhanás a Honoratka-vályúban a Sas úton (Orla Perć)

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2013/06/19
Szerdán délelőtt újabb baleset történt a Tátra legnehezebb turistaútjának tartott Sas úton (Orla Perć), a Zawrat és a Kis-Zerge-hegy közötti szakaszon.
Hirdetés
Szerdán délelőtt 12 óra előtt szállt le a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) helikoptere annak a turistának a holttestével, aki ma délelőtt szenvedett halálos balesetet a Sas úton. A baleset a Tátra legnehezebb turistaútjának tartott Sas úton, a Zawrat és a Kis-Zerge-hegy közötti szakaszon történt. Arra járó turisták észlelték, hogy a valaki nagy magasságból zuhan lefelé, és ők értesítették a TOPR ügyeletét, kb. 11:00 óra magasságában. A középkorú turista valószínűleg megcsúszott, és kb. 200 métert zuhant az útvonal egy nehéz részén, az ún. Honoratka-szakadékban (Żleb Honoratka). Az évnek ebben a szakában az útvonalnak ez a része általában még havas, emiatt rendkívül csúszásveszélyes. A helyszínre érkező hegyimentők az elhunytnál nem találtak a személyazonosság megállapítására alkalmas okmányokat, így kilétének megállapítása a rendőrség feladata lesz.
Csütörtökön a rendőrségi szóvivő arról adott tájékoztatást, hogy a balesetet szenvedett turista egy 31 éves krakkói férfi, aki egyedül indult el a Sas úton, többek között Adidas cipőben és T-shirtben.
Hirdetés
Hirdetés