Végleg bezárt a Villa Flóra Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/12/17
Hirdetés

 

 

Szeptemberben végleg bezárt Ótátrafüreden a Villa Flóra épületében lévő kiállítóterem. Ezzel a tátralomnici filmszínház után újabb kulturális létesítmény zárja be kapuit a válság következtében. A Tátra szívében található egykori kulturális központ, a Villa Flóra az egyik legrégebbi épület Ótátrafüreden, melynek ajtaján néhány hete látható a „Zárva” felirat. „Nagyon szomorú vagyok. Ez az egész a válságnak köszönhető, hiszen 2008-ban nem voltak gondjaink, mára azonban így alakult a helyzet” – mondta Ján Bendík, Tátraváros kultúráért felelős illetékese.

 

A Villa Flóra sok éve a Tátra Galéria égisze alatt működött, a város csak a működési költségeket fizette. Ezek azonban fokozatosan nőttek, napjainkra ez az összeg elérte az évi 10.000 €-t, amelyet a város már nem tud finanszírozni. Az önkormányzat azt szerette volna, hogy legalább a négy nyári hónapban nyitva legyen a kiállítóterem, ezzel 7.000 €-t lehetett volna megspórolni. A Tátrai Galéria viszont a négy hónapos nyitvatartást nem tartotta kielégítőnek, így hosszas mérlegelés után elutasította az ajánlatot.

 

A város vezetése idén nyáron sebtében megállapodott a poprádi Fotósklubbal, akik önállóan megszerveztek egy kiállítást az épületben. Ez a kiállítás pontosan azon a napon zárta be kapuit, amikor az utolsó tátrai filmszínház is lehúzta a rolót. Azóta az épület zárva van. Hogy mi lesz a továbbiakban?  „Meglátjuk, ha lesznek olyan fanatikusok, mint a poprádi fotósok voltak, akik ezen a nyáron kisegítettek minket” – fejezte be Bendík.
Forrás és fotó: https://www.cas.sk
Hirdetés
Hirdetés