Ellopták a webkamerát véget ért a show Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/10/15
Hirdetés

 

 

Véget ért a zergék és mormoták mindennapi életének apró momentumait bemutató élő webkamerás közvetítés a Magas-Tátrában. Október 8-ám éjjel, hétfőről keddre virradó éjszaka ismeretlen tettesek ellopták a Lomnici-csúcs alatt, a jelzett turistautaktól távol felállított értékes HD kamerát. A Környezetvédelmi Minisztérium és más szakmai szervezetek együttműködésének eredményként létrejött projekt ezzel 4 év után váratlanul ás a kivitelezők szándékától eltérően véget ért.

 

A projekt résztvevői a történtek ellenére mindent megtesznek, hogy ezt az egyedülálló programot a lehető leggyorsabban újraindítsák.

 

Az élő webkamerás adás nagy népszerűségnek örvendett, és rendkívül kedvező visszhangra talált. A kamera és az annak működését biztosító napelemek nagy magasságban, nehezen hozzáférhető helyen voltak telepítve. A teljes berendezés súlya több mint 250 kg. Volt, amelyet a Tátrai Nemzeti Park 12 munkatársa telepített korábban. A kamera idáig hibátlanul működött, bár időnként erős szél és viharok zavarták a működését.
Az élő webkamerás adást nem csak Szlovákiában, de szinte az egész világon, így pl. az Egyesült Államokban és Kanadában is többen figyelemmel kísérték. Az oldal rendszeres látogatói között sokan voltak olyanok, akik egészségügyi vagy anyagi okokból nem tudnak személyesen ellátogatni a Magas-Tátrába. A Tátrai Nemzeti Park (TANAP) munkatársainak elmondása szerint a www.spravatanap.sk oldalon több mint három milliószor kattintottak az élő zerge és mormota showra.
Hirdetés
Hirdetés