Három medve Ótátrafüreden Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/09/24
Hirdetés

 

 

"Tátrafüreden, a Hotel Tatrysban volt a szállásunk, ahonnan augusztus 24-én, pénteken este kiugrottunk vacsorázni" – kezdi a beszámolóját Sági Zoltán, aki párjával, Katával együtt vett részt az esti falatozáson. Este tíz körül indultak vissza a hotelba, és hogy rövidítsenek, nem a főúton, hanem az épületek mögött, a vasút felé vették az irányt. Itt egy harmincméteres járdaszakasz vezet a vasútállomás felől a hotel sarka felé, azon túl lépcsősor ível fel a bejárathoz. A környék napközben a vonatok miatt különösen forgalmas, de estefelé is gyakoriak a járókelők.

 

"Körülbelül 25 méterre voltunk a hotel sarkától, amikor megláttunk a lépcsőn három medvét leszaladni" – folytatódik Zoltán beszámolója. "Barnamedvék voltak, anya és két bocs. A lépcsőn leérkezve átvágtak a járdán, ütemesen haladva, anyu elöl, majd leereszkedtek az 5 méternyi, 30 fokban hajló rézsűn, amely a sínekhez vezetett. Aztán átvágtak a sínpáron, és a túloldalon eltűntek a bozótosban" – írja le a medvékkel való váratlan találkozását Zoltán.

 

"Lefagytunk, Kata, aki sosem beszél csúnyán, csak annyit bírt kinyögni, hogy "bazmeg, medvék!" Körülbelül 40 másodperc volt az egész, mi pedig remegő térddel bevánszorogtunk a recepcióra, ahol merő társadalmi felelősségtudatból megpróbáltam elmesélni, mi történt" – folytatja a történetet. A recepciós nem nagyon tudott angolul, "egyedül a bear szót vette le, azt is beer formában, és visszakérdezett: "Pilsener?" Erre Zoltán és Kata oroszra váltott, és a "három medve" szókapcsolat végül eljutott a recepciós tudatáig. "Rögtön ideges lett, kirohant a teraszra, kérte, mutassuk meg, hol láttuk őket, majd előkapta a mobilját, és telefonálásba kezdett. Mi fellifteztünk a szobába, bontottunk sört, próbáltunk megnyugodni." Ezután a bozótos túlfelén lévő házakból még sokáig hallottak kutyaugatást, majd két - reményeik szerint csupán - riasztólövést is, fejeződik be kalandjuk.
Hirdetés
Hirdetés