Medvetámadás Tátraszéplakon Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/06/22
Hirdetés
Egy szlovák nyelvű hírportál beszámolója szerint Tátraszéplakon egy helybeli lakost, a 41 éves Peter Melichet a közelmúltban megsebesített egy medve. Mint a férfi elmondta, éppen a napi hulladékot akarta a háza előtti szemétkonténerbe önteni, amikor onnan ráugrott egy medve, melynek következtében bordatörést szenvedett. „A medvére rácsukódhatott a tároló fedele. Amikor kinyitottam, kiugrott onnan, megragadott, majd az ellenkező irányba elillant” – idézte fel a férfi a történteket.

 

Peter Melichet is nyugtalanítja, hogy a térségben egyre több a kóbor medve. „Nem lehet ezt tovább tűrni. Több mint tíz éve gondjaink vannak a medvékkel, és a helyzet egyre rosszabb. Szabályozni kellene az állományukat“ – hangoztatta.

 

A Tátrai Nemzeti Park (TANAP) dolgozói villanypásztorokkal próbálják távol tartani a lakott övezetektől az éhes állatokat. Pavol Majko, a TANAP igazgatója szerint ez egy hatásos intézkedés, ám csak néhány helyen alkalmazható. Mivel nincs mindenhol ilyen védelem, ezért a helyi lakosok a medvék célzott kilövését követelik. Pavol Majko megerősítette: a környezetvédelmi minisztérium már engedélyezte egy olyan medve kilövését, amely gyakran látogatja a lakott területeket és veszélyezteti az ott élő embereket.
A szerkesztő megjegyzése: Erős a gyanúm, hogy a fotón látható "úriember", aki a felvétel idején (sem...) lehetett szomjas, megvezette kicsit a sajtót, de hát kellenek mosolyogtató hírek is, ne csak a balesetekről beszéljünk...
Forrás: https://vilagszam.hu; SK forrás és fotó: https://poprad.korzar.sme.sk
Hirdetés
Hirdetés