Medvék a konténerben - LIVE Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/09/16
Hirdetés
Alsótátrafüred lakói néhány hete úgy érzik magukat, mintha szafarin lennének. A település lakótelepének szemeteskonténereit minden éjjel medvék ostromolják meg. Annak ellenére, hogy jelenlétüket mára már megszokták, az egyik elmúlt napon 15 példányt számoltak össze. A tátrai szemetes konténer a medvék számára maga a paradicsom. Attól függően, mikor érkeznek vacsorázni, néha akár órákig is nyugodtan lakmároznak.

 

Egy helyi lakos elmondta az egyik kereskedelmi TV riporterének, hogy általában este 22.00 óra körül érkeznek. Ahogy a cikkhez csatolt riportból kiderül, ez teljesen helytálló információnak bizonyult.

 

A megjelölt időpontban ugyanis egy fiatal medve tűnt fel a konténer közelében. Először csak bátortalanul kinézett a konténer mögül, de végül teljes pompájában megmutatta magát. A közelben lakó emberek nap mint nap biztonságos távolságból, lakásuk ablakából és erkélyéről nézhetik végig a nem mindennapi vacsorát.  Az emberek elmondták a riporternek, hogy bár csak passzív szemlélői az eseményeknek, mégis félelemben élnek. „Attól félünk, hogy kora reggel, munkába menet, vagy késő este, munkából jövet, a bokrok közül hirtelen előbukkan egy medve. Félelmünk nem alaptalan, a medvék ugyanis vadállatok, ezért kiszámíthatatlan a viselkedésük” – mondta el egy közeli bérház lakója.
Először egy fiatal medve tűnik fel a konténerek közelében, majd jön egy nőstény négy kölykével együtt. Az állatok könnyed mozdulatokkal vetik bele magukat a konténerbe, és még az autók fényszórója sem zavarja őket. A lakók szerint az sem segítene, ha bezárnák a konténereket. Korábban zárták ugyanis a konténereket, akkor viszont a medvék a feje tetejére állították azokat” – magyarázza egy szemben lakó férfi.
Az utóbbi napokban ráadásul már nem csak éjszaka, de reggel is feltűnnek a medvék a településen. Az éhes medvékkel történő találkozás pedig nem tartozik a szórakoztató események közé. A polgármester szerint a hatóságok tehetetlenek, a környezetvédők viszont az embereket hibáztatják a történtekért. Ajánlatuk, miszerint az emberek ne hagyják el házaikat, abszurdnak nevezhető. A medvék közben boldogan lakmároznak a szemeteskonténerekben elhelyezett hulladékból, immár a délelőtti órákban is…
Hirdetés
Hirdetés