Kilőttek egy medvét Felsőhágin Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/09/09
Hirdetés
Fotó: SITA
A TANAP Állami Erdészet munkatársai tegnap, szeptember 8-án Felsőhági közelében kilőttek egy fiatal medvét. „A TANAP munkatársai a szükséges engedély birtokában egyetlen jól irányzott lövéssel kilőtték azt a fiatal barnamedvét, amely egy ideje Felsőhági térségében kóborolt„ – mondta Jozef Hybler, a TANAP zoológusa. A medve becsült kora kb. 3-4 év, súlya 100 kg volt.

 

A kilőtt medve vizsgálata során az erdészek és a környezetvédők megtalálták azokat a konkrét jellemzőket, melyek alapján azonosították a korábban megfigyelt medvét.

 

A kilőtt medve nem az egyetlen példány, akit a település környékén megfigyeltek. „Van egy másik egyed is, aki ezen a területen mozog” – mondta Hybler. Ez azonban a zoológus szerint nem kerül kilövésre, mivel a TANAP erdészei csak egy medve kilövésére kaptak engedélyt. A most kilőtt medve már hosszú ideje Felsőhági környékén élt. Rendszeresen látogatta a szennyvíztisztítót és a közelében lévő konténereket. Egy neve elhallgatását kérő helyi lakos megerősítette, hogy többször is látták errefelé a most kilőtt medvét. A férfi véleménye szerint senkinek sem lenne kellemes szemtől-szemben találkozni egy ilyen kifejlett medvével.

 

 

Forrás: https://www.webnoviny.sk

 

 

Hirdetés
Hirdetés