Új kiállítás a TANAP Múzeum vitrinjeiben Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2010/11/18
Hirdetés

 

Szepesi sáfrány

 

A Tátrai Nemzeti Park Múzeuma november 18-tól ismét megnyitotta kapuit, a korszerűsítési és betegség-megelőzési munkák befejezése után. A Múzeum az eddigiek mellett új vitrinekkel is várja a látogatókat Tátralomnicon. Az elmúlt 2 hétben kicserélték a kiállított növényeket és virágokat, a Tátra mintegy 1400 edényes növényének kb. tizedét láthatjuk a kiállításon. A növényeket bemutató vitrin évről-évre változik, ennek az évnek az újdonsága a szepesi sáfrány, valamint a havasi sziklaizsázsa, amely endemikus faj a Tátrában. 

 

Az állatvilágot bemutató kiállítás új tagja annak a medvének a kipreparált teteme, amelyet azután lőttek ki, miután idén májusban erdei munkásra támadt Javorinán. A Múzeum szakemberei a kiállított állatokat az élőhelyükre a lehető legjobban hasonlító környezetben igyekeznek bemutatni.

 

 

A Múzeum állandó kiállítása a Tátra élővilágát mutatja be a látogatóknak, a hegység feltárásának, emberi birtokba vételének a történetével együtt. A gyűjtemény négy fő téma – természettudomány, történelem, néprajz, természetvédelem – köré csoportosítva mutatja be a hegység élővilágát. A TANAP Múzeuma Szlovákia egyik leglátogatottabb Múzeuma, melynek hozzávetőlegesen 50 000 látogatója van évente.

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés