Csorbató egyes sípályái este is nyitva tartanak a síalpinisták előtt Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2022/02/28
Hirdetés
A Magas-Tátrában található Csorbató (Štrbské Pleso) síközpont február 22-én új szabályokat vezetett be a síalpinisták számára. Korábban naponta 8.30-tól 16.00-ig volt lehetőség a síalpinizmusra, az eredeti felfelé vezető útvonal több lejtőn – az Esíčko pályától a Turisticka pályán és a Medvedá kopa oldalán keresztül vezetett a Solisko pályáig. Peter Tomko, a síközpont igazgatója elmondta, hogy az eredeti, a síalpinisták számára kijelölt viszonylag bonyolult feljutási útvonalat új, egyszerűbb útvonal váltotta fel. Ez az Esíčkoi pályától közvetlenül a Solisko lejtőre vezet, ezután ez lesz egyetlen, felfelé vezető hivatalos útvonal. Újdonságként néhány lesiklópályát az esti órákban is használhatnak a síelők.
Tomko szerint a síalpinisták mostantól az Esíčko pálya bal oldalán haladhatnak a Solisko lejtő felé, majd azt elérve a lejtő jobb oldalán tovább felfelé. „Ezt az útvonalat karókkal és kapukkal olyan módon jelöljük, hogy minimalizáljuk a más síelőkkel való ütközés veszélyét. Ugyanez az útvonal, vagyis a Solisko és a Esíčko lejtő áll rendelkezésre a lefelé történő ereszkedéshez is”.
A síközpont változtatásokkal a munka utáni esti síalpinizmusra vonatkozó kéréseknek is eleget tett. „Arra kérjük a sportág szerelmeseit, hogy legkésőbb 19.00 órakor kezdjék meg a túrájukat, hogy 20.00 órára le tudjanak síelni. Ezt követően ezeket a lejtőket lezárjuk, majd megkezdjük a pályák esti karbantartását” – tette hozzá Tomko. Egyúttal arra kéri a síalpinistákat, hogy csak a kijelölt lejtőket és a kijelölt időpontokban használják. A síközpont napi nyitvatartási idejét követően, vagyis délután 4 órától megkezdik az összes többi sípálya esti karbantartását, így ezeknek a pályáknak a megközelítése a későbbi időpontban szigorúan tilos.
Forrás és fotó: https://spis.korzar.sme.sk

 

 

Hirdetés
Hirdetés