80 km sífutópálya várja a síelőket a Magas-Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2014/02/04
Hirdetés
Amennyiben lesz elegendő mennyiségű hó, a sífutás kedvelői összesen 80 km, különböző nehézségű sífutópályán hódolhatnak szenvedélyüknek Csorbató, Tátrafüred, Tátralomnic és Kakaslomnic környékén. A Magas-Tátra Regionális Idegenforgalmi Szervezet ezen a télen több mint 50.000 €-t fektet be a sífutópályák kialakítása és karbantartása céljaira. „A sífutás iránti érdeklődés egy visszafogottabb időszakot követően ismét fellendülőben van. Ezért természetes, hogy támogatjuk az ilyen tevékenységet, még akkor is, ha az alpesi síeléssel összehasonlítva kevesebben művelik” – mondta el Ján Mokoš, Tátraváros polgármestere.

 

A sífutópályák saját jelzésekkel lesznek ellátva, és ha az időjárás lehetővé teszi, minden nap karban lesznek tartva. Mokoš szerint a Magas-Tátra régió halad a korral, ezért a sífutópályák állapota az interneten is követhető lesz. Itt az érdeklődők nyomon követhetik majd a pályák aktuális állapotát, átjárhatóságát, valamint mobil alkalmazásokon is használható térképek segítik sítúráik tervezését.

 

A Tátrában megfelelő sífutó útvonalakat jelölnek ki nem csak az élsportolóknak, hanem a kezdőknek is. „A projektnek köszönhetően a Csorbai-tó körüli pályákat egységesítettük, ezek közül a legtöbb a profi sportolók számára is megfelelő. Ugyanakkor a kevésbé felkészült sífutókra gondolva új útvonalat alakítottunk ki a Csorbai-tó körül vezető járdán. Bízom benne, hogy a Csorbai-tóhoz a téli időszakban érkező látogatók értékelni fogják a sífutási lehetőségeket, és nem csak a lesiklópályákon, hanem a sífutópályákon is élvezik majd az itt töltött időt” – mondta Michal Sýkora, Csorba község polgármestere. A Magas-Tátra településeit tekintve Csorbató kínálja a leghosszabb, összesen 26,5 km hosszú sífutópályát e téli sport szerelmeseinek. A Kakaslomnic és Tátrafüred környéki, összesen csaknem 30 km sífutópálya különösen a sífutást szabadidős tevékenységként űző sportolók számára alkalmas, míg a tapasztaltabb sífutók a Tátralomnic környéki pályákon találhatják meg a megfelelő kihívást.

 

Forrás: https://poprad.korzar.sme.sk; Fotó: www.hotelforton.sk

 

Hirdetés
Hirdetés